Ecolab covid-19 food service and food safety procedures, guidelines and educational resources.

Coronavirus (COVID-19):
Beskyttelse starter med forebyggelse

Strategier til fødevareservice og -sikkerhed

Udbruddet af COVID-19-pandemien har medført store forandringer over hele verden, mere specifikt for måden hvorpå mennesker lever og tænker. Ecolab er til for at arbejde sammen med jer om at navigere gennem disse hidtil usete udfordringer i jeres drift, vidensdele vigtig og relevant information for at forebygge smittespredning og vejlede omkring genåbning og vedligeholdelse af en ren, sikker og sund drift.  At hjælpe med at beskytte og opbygge tillid blandt jeres medarbejdere og gæster.
Hotel Room Image
Værktøjskasse til at sikre gæsterne

Sådan forsikrer I gæsterne om, at jeres drift er sikker, når det gælder COVID-19. Se og download vores seneste materiale til at forsikre gæsterne.

People out to eat sitting around a table.
Skadedyrsbekæmpelse på restauranter

Ecolab Pest Elimination, en vigtig serviceudbyder, er stolt af at kunne servicere vores lokalsamfund og kunder ved at værne om den offentlige sundhed, fødevaresikkerhed og ejendomme fra de skadelige effekter af skadedyr. Selvom påvirkningen af COVID-19 er vidtrækkende, er Ecolab godt rustet til fortsat at kunne tilbyde services til skadedyrsbekæmpelse for at sikre sundheden og sikkerheden på jeres anlæg.

 

Ressourcer til at beskytte jeres medarbejdere og gæster

Som modsvar på COVID-19-pandemien har Ecolabs globale team af eksperter samlet et bibliotek af ressourcer, som kan hjælpe med at beskytte jeres medarbejdere og gæster.
COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Vægdiagrammer

Download og print vores vægdiagrammer om håndhygiejne og desinfektion for kontakt med fødevarer og ikke-fødevarer.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Hygiejneplaner

Download og udskriv vores rengørings- og desinfektionsplaner til forebyggelse og ved formodede eller bekræftede tilfælde af COVID-19.

Digital Checklist
Online tjeklister til genåbning

Få færdiglavede tjeklisteskabeloner til genåbning og daglige procedurer efter Covid-19 gennem det online opgavestyringsværktøj SmartTask. Hvis du vil have papirudgaven, kan du finde den på vores ressourceportal.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Ecolabs ressourceportal

Ressourcer, links og forslag til hvordan man bedst laver en gennemarbejdet plan for håndtering af coronavirus og sikre en effektiv drift ved genåbning.

Hold dig opdateret om COVID-19

 

COVID-19-situationen ændrer sig dagligt. Ecolab er jeres tætte samarbejdspartner, som leverer ekspertise og vejledning om forebyggelse af smittespredning med COVID-19 og hvordan man minimerer risikoen for medarbejdere og kunder. Udfyld denne formular og hold dig opdateret om den nyeste viden om COVID-19 og angiv, om du vil modtage salgsfremmende oplysninger om din branche.

Coronavirus: Sådan minimerer du smitterisikoen

Brug denne video til at klæde dine medarbejdere på til at bekæmpe spredningen af coronavirus.

Praktiser og promover korrekt håndvask

Håndvask kan være en af de vigtigste måder at forebygge ethvert udbrud af virus.

Webinar om Coronavirus:
Praktisk vedledning i, hvordan I kan reducere smitterisikoen og beskytte jeres drift

Se Ecolabs eksperter give en opdatering om udbruddet, vidensdele vigtig og relevant information og give praktisk vejlening i hvordan I kan sikre jeres medarbejdere og kunder.

Tjek løbende for nye webinarer.

Ecolab Expert

Ruth Petran, Ph.D., CFS

Senior Corporate Scientist for fødevaresikkerhed og offentlig sundhed

Dr. Petran yder teknisk rådgivning og støtte om emner inden for fødevaresikkerhed og offentlig sundhed til interne og eksterne kunder ved at identificere og opspore kommende trends inden for fødevaresikkerhed og nye kontrolstrategier.

Sp. Skal jeg øge min forbrugsrate eller dosis af desinfektions- eller rengøringsmiddel?
Sv.
Brugen af specifikke desinfektionsmidler kan være nyttig til bekæmpelse af COVID-19. Alle desinfektions- og rengøringsmidler skal anvendes efter anvisningerne på produktet. Det er imidlertid oplagt at udnytte tiden til at forstærke træning og efterlevelse for at sikre, at overflader og områder med hyppig berøring bliver ordentligt rengjorte og at medarbejdere anvender passende metoder til forebyggelse af smittespredning, mens arbejdet pågår.

Sp. Har Ecolab et produkt der kan bruges mod coronavirus?
Sv. Ja, vi har en række forskellige desinfektionsmidler, som har vist sig effektive mod virusser som den, der forårsager COVID-19 (coronavirus), når de anvendes efter anvisningerne. Vi tilbyder også vejledning og træning i korrekte rengøringsprocedurer for at minimere risikoen for COVID-19. Hvis du allerede er kunde, skal du tale med din salgsrepræsentant for yderligere information. Hvis du ikke allerede er kunde, bedes du gå til Ecolab.com og kontakte os via e-mail eller telefon.

Sp. Hvor længe kan coronavirus overleve på overflader?
Sv.
Det korte svar er, at vi ikke ved det endnu. Dette er en ny virus og forskningen på området er endnu i sin spæde start. Data fra Verdenssundhedsorganisationen WHO indikerer, at det ikke er sandsynligt at overførelse af COVID-19 sker fra en inficeret overflade. Praktisk set vil risikoen være meget lavere fra overflader end fra direkte dråber, der flyver gennem luften fra en smittet person. Som ved ethvert potentielt udbrud, anbefales korrekt infektionsforebyggelse med desinfektionsmiddel til overflader på overflader der hyppigt berøres.

Sp. Hvordan kan medarbejdere i hotelbranchen beskytte sig selv på deres arbejdsplads?
Sv.
Medarbejdere på et hotel eller i hotellignende miljø bør efterleve de gængse smitteforebyggende teknikker — ting som at vaske hænder ofte, blive hjemme, når man er syg og efterleve de anbefalede procedurer ved at anvende godkendte desinfektionsmidler med EPA-mærkning for virale patogener under udvikling. 

Q:  Eftersom det ikke er muligt at udføre tests med COVID-19, hvordan ved man så hvilke kemiske desinfektionsmidler, der kan anvendes mod COVID-19?
Sv:  Ved nye virus eller virus under udvikling som COVID-19 er det ikke muligt for virksomheder at bruge den nye virus til at teste desinfektionsmidlets effektivitet. Visse lande har politikker eller generelle krav, som adresserer dette (f.eks. den amerikanske EPA Emerging Viral Pathogen Guidance*, EU krav angående virus) ved at anvende et hierarki af virus' overfølsomhed over for desinfektionsmidler. Generelt set er disse politikker baseret på produktets evne til at bekæmpe en virus, der er sværere at slå ihjel end de fleste, og vil måske, måske ikke kræve godkendelse til brug ved et udbrud.  Man skal være omhyggelig med at bruge en passende fortynding med den rette kontakttid og anvendelse, som beskrevet på produktet for at sikre korrekt desinfektion mod SARS-CoV-2.  Hvis du allerede er kunde, kan du tale med din salgsrepræsentant og få yderligere information. Hvis du ikke allerede er kunde, bedes du gå til Ecolab.com og kontakte os via e-mail eller telefon.

*I USA skal et produkt godkendes af US EPA. Det skal være et hospitalsgodkendt desinfektionsmiddel og mærkaten skal indikere at det kan bruges mod virale patogener under udvikling.