Ecolab går med i FNs Global Compact ambition om 1,5 ⁰C for virksomheder

Firmaets mål er at reducere udledningen med 50 % i 2030 og blive helt CO2-neutral i 2050.

Den 05. december, 2019

ST. PAUL, Minn. — 5. december 2019: Ecolab Inc., den brancheførende virksomhed inden for vand-, hygiejne og energiteknologi og tjenester offentliggjorde i dag, at man vil rette sin drift og forsyningskæde ind efter FNs Global Compact ambition om 1,5 ⁰C for virksomheder, og at man vil bestræbe sig på at halvere sin CO2-udledning i 2030 og blive CO2-neutrale i 2050. Virksomheden forpligter sig til at gøre sit til at begrænse risikoen for at den globale temperatur stiger 1,5 °C (2,7 °F) eller mindre over det før-industrielle niveau — en grænse, som FN vurderede nødvendig for at undgå de værst tænkelige konsekvenser af klimaforandringerne.

"Klimaforandringerne kræver øjeblikkelig handling og det er derfor altafgørende at vi øger indsatsen med at mindske konsekvenserne heraf," sagde Ecolabs formand og CEO Douglas M. Baker, Jr. "Vi har endnu ikke alle svarene på, hvordan vi bliver CO2-neutrale, men virksomheder bliver nødt til at gå sammen om at skabe fremadskridende momentum. Og det er grunden til at Ecolab forpligter sig til 1,5 °C."

For at hjælpe indsatsen på vej vil Ecolab:

  • Overgå til 100 % vedvarende energi i sin globale drift. I 2018 underskrev virksomheden en digital energiaftale, som vil dække 100 % af den elektricitet man skal bruge i Nordamerika, når vindmølleparken, man er med til at financiere, går online engang i 2020. I dag kommer 99,4 % af Ecolabs elektricitet i Europa fra vedvarende energi.
  • Udvide med flere energieffektiviseringsprojekter på Ecolabs anlæg, kontorfaciliteter og drift på globalt plan.
  • Skifte sine servicevogne til eldrevne køretøjer.
  • Samarbejde med leverandørere i forsyningskæden om lignende ambitiøse klimamål.

Udover de tiltag man iværksætter i sin egen drift, hjælper Ecolab andre virksomheder over hele verden med at ruste sig mod konsekvenserne af klimaforandringerne. Mangel på vand bliver forværret af klimaforandringerne og i 2018 hjalp Ecolab sine kuner med at spare 188 millions gallons vand. Vandforbrug kræver også enorme mængder af energi og disse besparelser betød, at man undgik et energiforbrug på 19 bilioner BTU'er og 1,1 millioner tons i udledning af drivhusgas.

"Vand er den manglende brik i klimadebatten," sagde Emilio Tenuta, Ecolabs Vicepræsident for Bæredygtighed. "Hvis verdensøkonomien kunne tjene penge på bæredygtig vandforvaltning, ville vi være et skridt tættere på en klimamæssigt mere modstandsdygtig verden og i stand til at skære ned på vores CO2-udledning i samme ombæring".

I sin rapport fra 2018, Global Warming på 1,5 °C, observerede FNs Klimapanel (IPCC) på baggrund af den mest fremskrædne forskning, at en temperaturstigning på 2 °C (3,6 °F) over det før-industrielle niveau ikke længere er sikker. Så for at undgå de værste konsekvenser af klimaforandringer, understregede IPCC, må den globale opvarmning stoppes ved 1,5 °C (2,7 °F) eller mindre.

FNs Global Compact, en gruppe på mere end 9500 virksomheder, som samarbejder om at finde mere bæredygtige løsninger på at drive forretning, søsatte en ambition for virksomheder på 1,5 ⁰C i 2019 for at anspore virksomheder til at gøre deres for at nå dette mål. Per 4. december 2019 er 140 virksomheder gået med i denne ambition for virksomheder på 1,5 ⁰C.

Om Ecolab

Ecolab (ECL) er en betroet partner med sine næsten tre millioner kunder og er globalt førende inden for teknologier og services inden for vand, hygiejne og energi, som beskytter mennesker og vigtige ressourcer. Med årlige salgstal på 15 milliarder USD og mere end 50000 medarbejdere leverer Ecolab omfattende løsninger og on-site service for at fremme sikre fødevarer, opretholde rene miljøer, optimere brugen af vand og energi og forbedre den operationelle effektivitet for kunder i fødevare-, sundheds-, energi- og hotelbranchen, samt på industrielle markeder i mere end 170 landet over hele verden. www.ecolab.com

Følg os på Twitter @ecolab, Facebook facebook.com/ecolab, LinkedIn Ecolab eller Instagram Ecolab Inc.

###

Kontakt:

Roman Blahoski

651.250.4385

MediaRelations@Ecolab.com

Den 5. december, 2019

Relaterede nyheder