De Forenede Nationers (FN) Vandkonference - den første i en generation - understreger den afgørende rolle, som virksomheder spiller i vandrelaterede handlinger.

Collage of Ecolab at the UN Water Conference

Midt i en tiltagende vandkrise samledes verdens ledere i marts 2023 for at katalysere en global reaktion på den truende trussel om vandknaphed ved den historiske FN Vandkonference, den første samling af sin slags siden 1977. Konferencen repræsenterede ikke kun et skelsættende øjeblik for verden, men den samlede også verdens førende virksomheder, herunder Ecolab, for at fremme den indflydelse, som erhvervslivet kan have på verdens vandforbrug.

Nye data fra en undersøgelse om vand, bæredygtighed og klimaændringer udført af Ecolab, der konsulterede tusindvis af forbrugere i otte forskellige lande, afslørede:

  • 74 % af forbrugerne mener, at virksomheder bør gøre vandbesparelse til en høj eller væsentlig prioritet;
  • kun 25 % af forbrugerne mener, at virksomheder foretager tilstrækkelige foranstaltninger for at spare på vandet; og
  • mere end 60 % af forbrugerne sagde, at de eller et familiemedlem har haft problemer med at få adgang til drikkevand.

Forbrugerne sender et budskab højt og tydeligt - hvis ikke virksomhedsledere prioriterer vandforvaltning, så gør de ikke nok. Ecolabs arbejde det seneste år med at hjælpe med at beskytte de livsvigtige ressourcer viser, at det er muligt at fremme bæredygtighed og forretningsvækstmål på én gang. Og vores førende indsats på FN's Vandkonference er gode eksempler på, hvordan virksomheder kan gøre en forskel:

  • Vi deltog i Open Call to Accelerate Action on Water og tilsluttede os andre virksomheder i den private sektor i en forpligtelse til at skabe en kollektiv positiv indvirkning i 100 bassiner, der understøtter over 3 mia. mennesker i 2030 - et nøglebidrag til FN's vandhandlingsdagsorden.
  • Vi sluttede os til Starbucks, Gap, Inc., Reckitt og DuPont og US International Development Finance Corporation i at investere næsten 140 millioner USD i WaterEquity Global Access Fund IV. Fonden sigter mod at give op til 5 millioner mennesker adgang til vand, sanitet og hygiejne og er rettet mod husstande i mindst otte lande i Syd- og Sydøstasien, Afrika syd for Sahara og Latinamerika.
  • Vi bekræftede vores forpligtelse som stiftende medlem af Water Resilience Coalition (WRC) til at arbejde kollektivt for at opnå netto-positiv vandpåvirkning gennem offentlige/private partnerskaber, politik, teknologi og en køreplan for at nå WRC's mål for 100 prioriterede bassiner i 2030.

FN's Vandkonference var et katalyserende øjeblik i forhold til at adressere vandkrisen - men det hårde arbejde er kun lige begyndt. Ecolab vil fortsat yde vores del for at lukke vandgabet og hjælpe vores kunder - der administrerer 1,1 billioner gallons af verdens vand - med at blive en positiv kraft for vandmodstandsdygtighed rundt om i verden.

Relaterede artikler