Ecolab opnår 100 % vedvarende strøm i Europa med gennemførelsen af vindmølleprojektet

13. marts 2024
A windfarm in a forest

Digital energiaftale med Low Carbon hjælper med at bringe Ecolabs globale vedvarende strømforsyning op på 80 %

Ecolab Inc., som er verdensførende indenfor bæredygtighed, og tilbyder løsninger og services til vand, hygiejne og infektionsforebyggelse, der beskytter mennesker og livsvigtige ressourcer. annoncerede i dag det succesrige indkøb af nok ren elektricitet til at forsyne 100 % af dets europæiske aktiviteter, takket være færdiggørelsen af et vindmølleprojekt med det globale selskab for vedvarende, Low Carbon.

I 2022 indgik Ecolab og Low Carbon en aftale om at udvikle vindmølleparken Mörknässkogen, der ligger på Finlands vestkyst nær byen Vaasa. Nu er vindmølleparken nået til fuld kommerciel drift, og dens kapacitet på 30MW vil generere cirka 100GWh strøm årligt. Det er nok til at forsyne 30.000 hjem og spare 20.000 tons CO2 om året.

Ved at hente strømmen produceret af vindmølleparken vil Ecolab dække 100 % af den strøm, der bruges på alle deres europæiske afdelinger, herunder 15 større kontorer, 26 produktionsfaciliteter og syv RD&E-centre. Dette hæver virksomhedens globale indkøbsniveau for vedvarende strøm til 80 %, hvilket markerer et betydeligt fremskridt i Ecolabs rejse mod at opnå 100 % vedvarende strøm globalt inden udgangen af 2030, en nøglekomponent i Ecolabs 2030 effektmål.

"Vi tror på, at virkelig bæredygtige virksomheder lever op til både deres økonomiske og miljømæssige mål," sagde Christophe Beck, bestyrelsesformand og CEO, Ecolab. "Ved at nå denne milepæl i Europa vil vi skaffe den vedvarende energi, der er nødvendig for at forsyne vores drift, og til elektrificeringen af vores bilflåde. Disse bestræbelser understøtter vores fortsatte vækst og evne til at betjene kunder, alt imens vi flytter os tættere på vores 2030 effektmål og en 100 % positiv fremtid."

"Vi er glade for at se Low Carbons første finske vindprojekt komme i drift, hvilket er en stor milepæl, når vi ser frem imod at øge mængden af vedvarende energikapacitet globalt," siger John Isherwood, CEO hos Low Carbon. "Den 10-årige PPA med vores Ecolab-partnere understreger vores fælles vision for en verden, der er drevet af vedvarende energi og vil yde et afgørende bidrag til Finlands forsyning af ren, sikker energi."

Denne seneste milepæl for vedvarende energi bygger på Ecolabs fremskridt i Nordamerika, hvor virksomheden nåede 100 % vedvarende strøm i 2020 som et resultat af deres investering i Mesquite Star vindmølleparken i Texas i 2018 Mesquite Star-vindmølleparken og investeringen i et lokalsamfunds solenergihaveprojekt i Minnesota i 2015.

Efterhånden som elnettene på større markeder bliver grønnere, står Ecolabs virtuelle Power Purchase Agreements i Nordamerika og Europa for virksomhedens overgang til elbiler. Ecolab har for nylig annonceret en accelereret indsats for at elektrificere sin salgs- og serviceflåde i Nordamerika inden 2030.

Ecolabs Power Purchase Agreements og dets andre initiativer sætter virksomheden i gang med at nå deres mål for vedvarende strøm inden 2030. Det er et godt stykke forud for retningslinjerne skitseret af RE100, et globalt virksomhedsinitiativ med fokus på at opnå 100 % vedvarende strøm inden 2050, som Ecolab er en del af.

Besøg ecolab.com/corporate-responsibility/2030-impact-goals for at få flere oplysninger om Ecolabs 2030-effektmål. Besøg ecolab.com/corporate-responsibility for at få flere oplysninger om Ecolabs forpligtelse til bæredygtig drift.

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betroet partner for millioner af kunder og verdensførende indenfor bæredygtighed, tilbyder løsninger og tjenester indenfor vand, hygiejne og infektionsforebyggelse, som beskytter mennesker og livsvigtige ressourcer. Med udgangspunkt i et århundredes innovation har Ecolab en årlig omsætning på 15 milliarder USD, beskæftiger mere end 48.000 partnere og opererer i mere end 170 lande verden over. Virksomheden leverer omfattende videnskabsbaserede løsninger, datadrevet indsigt og service i verdensklasse for at fremme fødevaresikkerheden, opretholde rene og sikre miljøer og optimere brugen af vand og energi. Ecolabs innovative løsninger forbedrer driftseffektivitet og bæredygtighed for kunder på markeder indenfor fødevarer, sundhedspleje, biovidenskab, hoteller og industri.

www.ecolab.com

Følg os på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

Om Low Carbon

Low Carbon skaber vedvarende energi i stor skala for at bekæmpe klimaændringer. Vi bygger et netto-nul energiselskab, der vil passe på planeten til fremtidige generationer. Dette definerende formål driver os til at levere til vores lokalsamfund, investorer og miljøet. Vi har længe været en certificeret B-Corporation og anerkendt som guldstandard for vores miljøpåvirkning.

Vi investerer i, udvikler og driver sol-, vind-, energilagring og energi fra affaldsprojekter i Storbritannien, Europa og Nordamerika. Vi bidrager til verdens bevægelse hen mod 100 % vedvarende energi ved at skabe og drive 20 GW ny kapacitet inden 2030.

Vi har mere end 8 GW i nye vedvarende energikilder under udvikling lige nu over hele kloden.

Low Carbon er på en mission. Sammen vil vi skabe fremtidens energi.

https://www.lowcarbon.com/

(ECL-C)

Kyle Kapustka

651-250-4724

Kyle.Kapustka@Ecolab.com

Kilde: Ecolab Inc.

Relaterede nyheder