Genererer mere end 1 millioner dollars i besparelser for SABIC

INDSIGT

Over hele verden er vandstress en stigende del af hverdagen og industrielle produktionsanlæg må finde måder at gøre mere med mindre vand.


SABIC er en af verdens største petrokemiske producenter. Mange af SABICs store petrokemiske bygninger i Mellemøsten er afhængige af havvand til deres køletårne. Havvand øger fra naturens side risikoen for biofouling og mineralaflejring. SABIC havde brug for innovative løsninger for at beskytte sine aktiver fra mineralaflejringer og biofouling, mens man fandt andre måder at minimere sit fodaftryk på vand og energi i sine køletårne med havvand.

INNOVATION

I SABICs største petrokemiske bygning var køletårnene med havvand ansvarlige for 28 % af stedets samlede elforbrug. Genanvendelse af mere vand fra køletårnene ved at øge antallet af cirkulationer kunne reducere både vand- og energiforbruget.


For at forbedre systemets renlighed, præsenterede Ecolab Purate™-teknologi, et letanvendelig og mere kosteffektiv klorindioxid-baseret metode, der reducerer mængden af farlige kemikalier i disse store systemer af havvand. Purate™-teknologi førte til mindre biofouling på overfladerne at varmevekslingssystemer (som bruges til at overføre varme mellem to eller flere væsker). Det mindskede også behovet for manuel rengøring og øgede produktionsniveauet om sommeren, hvor høje temperaturer gør afkøling vanskeligt.


Udover Purate™ implementerede Ecolab også 3D TRASAR™-teknologi, som sammen med et mineralaflejringsværktøj modellerer antallet af genanvendelsescirkulationer, hvilket sparer vand og energi. udveklingssystemer (der anvendes til at overføre varme mellem to eller flere væsker). Det mindskede også behovet for manuel rengøring og øgede produktionsniveauet om sommeren, hvor høje temperaturer gør afkøling vanskeligt. Udover Purate™ implementerede Ecolab også 3D-TRASAR™-teknologi, som sammen med et mineralaflejringsværktøj modellerer antallet af genanvendelsescirkulationer, hvilket sparer vand og energi. 

PÅVIRKNING

Sammen med 3D TRASAR™-teknologi, gjorde Purate™ det muligt for anlægget at øge antallet af cirkulationer og mindske tilstrømningen af havvand. Et rensningssystem gjorde det også muligt for anlægget i perioder at slukke for pumper og ventilatorer, hvilket minimerede energiforbruget betydeligt. Ecolabs løsninger førte til en samlet besparelse på 3 millioner dollars i driftsomkostninger til køletårne, reduceret vand- og kemikalieforbrug og samlet forbedring af energiforbrug, samtidig med at man kunne opretholde sommermånedernes produktionsniveau. 

Vis alle historier
SABIC case study eROI savings

Løsninger

•  Purate™-technologi


•  3D TRASAR™-teknologi


•  Revision af varmevekslingsevne