På vej mod store vandbesparelser med smart teknologi

Ford Logo

Indsigt

Når det gælder vandforvaltning er Ford Motor Company nået langt. Virksomheden har reduceret vandforbruget med mere end 10 milliarder gallon siden 2000 og sigter mod en yderligere reduktion på 30 procent pr. køretøj fra 2015 til 2020. Den langsigtede ambition: Der anvendes intet drikkevand i produktionen.

Ford ønskede at forbedre effektiviteten og reducere vandforbruget på samlefabrikken i Chicago og samarbejdede med Nalco Water.

Ford Motor Company har reduceret vandforbruget med mere end 10 milliarder gallon siden 2000 og sigter mod en yderligere reduktion på 30 procent pr. køretøj fra 2015 til 2020.

ecolabservicetruckicon

Innovation

Partnerskabet fokuserede på to områder med et stort vandforbrug.

  • Køletårne forbruger store mængder vand og har driftsmæssige udfordringer som f.eks. mineralaflejring, korrosion, forurening og biologisk vækst. De påvirker alle vandforbruget, ydeevnen og omkostningerne.
  • Forbehandlingsbade, hvor metal behandles inden maling, foregår der ligeledes en proces, der forbruger store mængder vand.  Ford ønskede at forbedre effektiviteten gennem kontinuerlig overvågning af oversvømmelse under badenes genopfyldning.

Nalco Water implementerede to projekter, der hjalp anlægget med at bruge vand mere effektivt:

  • 3D TRASAR™ teknologi en digital løsning med "sammenhængende kemi", som blev installeret for at optimere køletårnets ydeevne og reducere vandforbruget. Systemet overvåges løbende af Ecolab Global Intelligence Center, som giver realtidsløsning af problemer – hvilket forhindrer betydelige vandtab.
  • Data i realtid om vandstrømmen plus øjeblikkelige advarsler om vandstrømsrelaterede problemer hjalp med til at sikre vandbesparelser og proceseffektivitet i bilfabrikationens forbehandlingsbade. Tidligere tog det dage eller endda måneder at identificere og løse et problem.

Strategier til genbrug af vand spiller også en vigtig rolle i anlæggets fremtidige vandforvaltningsstrategi. Nalco Water samarbejder med Ford for at implementere teknologi, der eventuelt vil føre til en væsentlig reduktion i vandforbruget ved at genbruge skyllevand med fosfat. Anlægget udvikler processer for at kunne genbruge en del af vandet fra forbehandlingen, hvilket væsentligt vil reducere behovet for at bruge vand fra den kommunale vandforsyning.

eROI Icon

Årlige besparelser

VAND

Reduceret vandforbrug med

23 millioner

gallons i løbet af 4 måneder – svarende til det årlige drikkevandsbehov for mere end

79.000 mennesker

 

Potentiel yderligere besparelse på

55 millioner

gallons om året ved at genanvende skyllevand med fosfat

OMKOSTNINGER

Besparelser ved reduktion af vandforbrug – svarende til mere end

186.000 USD

pr. år

 

Potentiel yderligere besparelse på

481.000 USD

ved at genanvende skyllevand med fosfat

Samlede besparelser

186 USD

Tusinde

Årligt

Relaterede historier

Besøgende, der så denne historie, så også på

Dette er en karrusel. Brug knapperne Næste og Forrige til at navigere, eller springe frem til et dias med dias-knapperne.