Forpligtet til forandring: Investering i fremtidens kvindelige ledere

Christophe Beck, Ecolabs Præsident og CEO, bliver Catalyst CEO Champion For Change

07. marts 2022
Ecolab woman associate.

Bryd fordommene. Det er temaet for Kvindernes internationale kampdag, en mærkedag hvor man over hele verden fejrer kvinders succes og krav om ligestilling. Hvad vil det sige at bryde fordommene? For Ecolab betyder det at gøre en udfordring til en mulighed for at gøre virksomheden til en af de bedste arbejdspladser, hvor kvinder kan arbejde, vokse og trives.

I december 2021 blev Ecolabs Præsident og CEO, Christophe Beck, Catalyst CEO Champion For Change i forlængelse af den forpligtelse, som den tidligere CEO, Doug Baker, senest underskrev i 2020. Sammen med mere end 70 andre globale virksomheder og Catalyst, en førende nonprofitorganisation, der arbejder for at skabe arbejdspladser, der arbejder for kvinder, indgik Ecolab stærke organisatoriske forpligtelser – som for Beck også var en personlig forpligtelse – til at understøtte diversitet, inklusion og ligestilling på arbejdspladsen.

"At opbygge et inkluderende arbejdsmiljø med stærke, kvindelige allierede er ikke "nice to have" for os, det er absolut nødvendigt," sagde Beck. "Kvinder spiller en afgørende rolle i måden vi skaber en kultur, der håndhæver diversitet og inklusion, og vi kan ikke lykkes med det uden deres stemmer, perspektiver og lederskab."

Sidste år afholdt Beck og ledere fra hele Ecolab et arrangement med fokus på kvinders erfaringer fra arbejdspladsen, hvor de kunne dele deres personlige karrierehistorier og tale om hvilke konkrete skridt, man kan tage, mod mere ligestilling på arbejdspladsen.

Ved dette arrangement delte Beck sin vision for organisationen i forhold til at opnå sine 2030 mål. Det inkluderer øget ligestilling på alle niveauer af organisationen. For første gang i Ecolabs historie sætte virksomheden mål for alle teams i relation til diversitet, lighed og inklusion. Disse mål blev formuleret ved at forstå deres nuværende status som organisation og identificere, hvad der virker og ikke virker samt påpege de huller, der forhindrer organisationen i at nå disse mål:

Siden implementeringen af denne ny strategi har Ecolab oplevet mere fremgang på et år end i løbet af de foregående tre år tilsammen i forhold til at nå sine mål. Det inkluderer virksomhedens mål om at øge antallet af kvindelige ledere til 35 %, og man sigter efter at fortsætte denne udvikling ved at bruge Catalyst som ansvarspartner.

"Vi hylder Christophe Beck for sammen med de andre Catalyst Champion CEO'er og deres organisationer for deres fortsatte forpligtelse til at iværksætte initiativer for diversitet, lighed og inklusion (DEI) på trods af pandemiens udfordringer," sagde Lorraine Hariton, Præsident og CEO for Catalyst. "Det er vigtigt, at vi fortsat udvikler mulighederne for kvindelige ledere, særligt farvede kvinder, hvis vi vil have væsentlig succes med at opbygge arbejdspladser med lighed og inklusion for kvinder."

 

Relaterede nyheder