Ecolab experts in a dairy processing plant

2030 positiv påvirkning

At være en virksomhed med positiv indflydelse kræver en kollektiv indsats - det er en tankegang, der driver vores partnere, kunder og lokalsamfund fremad. Vores plan for at skabe 2030 Positiv Indvirkning afspejler vores vedvarende dedikation til at bevæge os fremad, hurtigere, sammen, mens vi samarbejder med partnere om at opbygge en positiv fremtid.

Vores arbejde med at skabe 2030 Positiv Indvirkning afspejler den forandring, vi sigter efter at lave for vores virksomhed, lokalsamfund, kunder og miljø. Sammen med vores kunder og leverandørpartnere er vi fokuseret på at skabe varig positiv indvirkning og samtidig fremme virksomhedens vækst. Og inden 2030 forventes kulminationen af fremskridt på tværs af vores værdikæde at resultere i en netto positiv vand- og klimapåvirkning, hvilket betyder, at resultater leveret gennem brug af Ecolabs løsninger og -tjenester opvejer vores virksomheds egen ressourceafhængighed.

I verden

Vi hjælper vores kunder med at gøre mere for mennesker og planeten.

Rushing waterfall

Vand

Hjælp kunder med at spare 300 milliarder gallons [1,1 milliarder m³] vand hvert år, svarende til det årlige drikkevandsbehov for 1 milliard mennesker.

2019 Rapport om bæredygtighed for virksomheder

Fødevarer

Hjælp til kunder med at levere høj kvalitet og sikker mad til at bespise 2 milliarder mennesker et helt år og forebyggelse af 11 millioner fødevarebårne sygdomme.

2019 Rapport om bæredygtighed for virksomheder

Sundhed

Vi vil hjælpe med at rengøre 90 milliarder hænder og levere sikker medicinsk behandling til 116 millioner mennesker hvert år, hvilket forebygger mere end 1,7 millioner infektioner.

Large windmill photographed from above a field

Klima

Hjælp til kunder med at undgå generering af 6 millioner tons drivhusgasemissioner årligt, hvilket forhindrer næsten 10 millioner forureningsrelaterede sygdomme.


Vores mål i tal

I vores egen drift

Ud over den påvirkning, som vi yder sammen vores kunder, ved vi, at vi kan gøre en forskel gennem vores egen drift. Vi gør konstante og målbare fremskridt hen imod vores 2030 Positiv Indvirkning omkring vand, klima, diversitet, lighed og inklusion, samt sikkerhed.

Opnåelse af netto-positiv vandpåvirkning

Opnåelse af netto-positiv vandpåvirkning

Global vandknaphed kræver fortsat hurtig handling i hele verden. Som en kritisk ressource for alle, binder ansvarlig forvaltning og vandforbrug vores ansvar over for vores aktionærer og samfund tæt sammen. Det er et forretningsmæssigt og et socialt krav, at vi sammen bevæger os hurtigere fremad for at løse den globale vandkrise.

Vores vision om en sikker vandforsyning i fremtiden er afhængig af håndgribelig handling. For Ecolab betyder det, at vi fortsætter med at drive vandforvaltning sammen med vores kunder, samtidig med, at vi identificerer muligheder for at implementere vandforvaltningsprojekter i vores egen drift. I 2030 er det vores mål at:

  • Ved at reducere vandforbruget med 40 % pr. produktionsenhed på tværs af vores virksomhed i forhold til vores 2018-basisår
  • Ved at opsamle mere end 50 % af vores absolutte forbrug af ferskvand på højrisikosteder
  • Opnå Alliance for Water Stewardship (AWS)-standardcertificering i højrisiko-vandskel 

Vi reducerede den totale grad af vandpåvirkning med 18 % fra vores basisår 2018 med:

  • Implementering af Ecolabs løsninger som f.eks. 3D TRASAR™ og Water Flow Intelligence, samt brug af digitale værktøjer som Smart Water Navigator, til at understøtte smart vandforvaltningspraksis
  • Levering på projekter, der resulterede i cirka 153 millioner gallons (~580.000 kubikmeter) i vandbesparelser

Vi genoprettede vandforsyning i vores lokalsamfund, reducerede og genopfyldte 34 % af vores absolutte vandudtag på højrisikosteder ved at:

  • Samarbejde med partnere inden for de lokale vandreservoirer, hvor vi opererer, for at forstå fælles vandudfordringer og løse dem med naturbaserede løsninger
  • Fuldføre vandeffektivitets- og genbrugsprojekter, der reducerer vores afhængighed af vandforsyninger fra lokalsamfundet

Vi har opnået Alliance for Water Stewardship (AWS)-certificering på 10 af vores anlæg.

At håndtere CO2-udledninger

At håndtere CO2-udledninger

Ecolab var pioner i forhold til videnskabsbaserede klimamål som underskriver af FN's Business Ambition for 1,5 °C, og fortsætter med at forfølge klimalederskab som en del af kampagnen UN Global Compact Forward Faster.

Ecolab har videnskabsbaserede mål i nærmeste fremtid, der er godkendt af Science Based Targets-initiativet (SBTi), for at reducere de absolutte Scope 1- og 2-drivhusgasemissioner (GHG) med 50 % i 2030 fra et 2018-basisår*. Vi har forpligtet os til at opnå 100 % vedvarende elektricitet inden 2030 og til at nå netto-nul-emissioner inden 2050. Vi arbejder også på at reducere Ecolab's Scope 3-emissioner med 25 % inden 2030 fra et 2022-basisår på tværs af en del af købte varer og tjenester, brændstof - og energirelaterede aktiviteter, opstrøms-transport og -distribution, samt brug af solgte produkter.


*Inkluderer en 90 % absolut reduktion af Scope 1- og 2-drivhusgasemissioner fra 2018-basisår og Scope 3-drivhusgasemissioner fra 2022-basisår.

Som hjælp til at nå vores mål bruger vi en kombination af taktikker understøttet af videnskabsbaserede strategier. I 2023

  • Reducerede vi det absolutte omfang 1 og 2 kulstofemissioner med 25 % i forhold til vores 2018-basisår ved at fokusere på procesforbedringsprojekter, der reducerede det samlede energiforbrug med næsten 5,7 milliarder BTU'er
  • Købte vi 64 % af vores samlede elektricitet fra vedvarende energikilder
  • Fremskyndelse af vores elektrificeringsprojekt af bilflåden, især i Nordamerika gennem et samarbejde med Ford Pro™, og i Europa ved at have elbiler som en del af vores standardudvægelse af biler

At understøtte diversitet og en inkluderende arbejdsstyrke 

Fremme af en mangfoldig og inkluderende arbejdsstyrke

Vores kultur for inklusion og følelse af at høre til er fokuseret på at støtte og opmuntre vores medarbejdere til at nå deres fulde potentiale. Vi søger at fremme en tilhørskultur, der afspejler vores mangeårige værdi af at samarbejde for at inkludere forskelligartede perspektiver, der udfordrer os selv til at nå vores mål og gøre det rigtige. Vores forhåbninger om 2030 Indvirkning afspejler denne forpligtelse, der sigter mod at øge kønsdiversiteten på ledelsesniveau til 35 % og etnisk/racemæssig mangfoldighed til 25 %, hvilket understreger vores dedikation til mangfoldighed og adgang til lige muligheder for personer med alle baggrunde.

Vi anvender en kombination af strategier, som hjælper os med at fremme vores ambitioner, herunder:

  • At skabe mere mangfoldige kandidatpuljer
  • Fremme af en kultur af rummelighed og følelse af at høre til gennem medarbejderressourcegrupper for medarbejdere med alle baggrunde
  • Investering i processer og systemer, der giver gennemsigtighed

Som et resultat af disse indsatser, viste 2023, at

  • 39 % af alle nyansatte på lederniveau globalt var kvinder, og 27 % af alle nye ansatte på ledelsesniveau i USA var farvede mennesker
  • Næsten 40 % af vores globale arbejdsstyrke har gennemført et Allyship in Action-træningskursus
  • Vi øgede kvindelig repræsentation på ledelsesniveau til 28 % og repræsentation af farvede på ledelsesniveau til 20 % i USA.

At prioritere sikkerhed overalt hvor vi arbejder for vores Goal Zero

At prioritere sikkerhed overalt hvor vi arbejder for vores Goal Zero

Vores sikkerhedsmål er enkle: nul ulykker, nul skader og nul overtrædelser. Dette Goal Zero er en kollektiv ambition, som hver medarbejder skal forpligte sig til at tage ejerskab af og levere på hver dag hele året. År efter år stræber vi også efter i stigende grad at forbedre sikkerheden på alle vores anlæg for at beskytte medarbejdere og lokalsamfund.

Men vores Goal Zero er mere end et tal. Vi lægger mange kræfter i træning og uddannelse på vores egne faciliteter og ude hos kunderne. Vi vurderer risikoen før vi påbegynder arbejdet, identificerer og adresserer sikkerhedsspørgsmål og afhjælper farlige situationer på enhver lokation i Ecolab - hvorend vi er.