Top ni over de mest oversete problemer med fødevaresikkerheden på restauranter i dag

Image of family enjoying a meal

På trods af cateringfaciliteters indsats med at mindske risici og skabe succesfulde forretningsresultater, kan smitte eller usikre situationer stadig opstå. For eksempel rammes 1 ud af 6 amerikanere hvert år af fødevarebåren sygdom.

Ecolabs seneste webinar om fødevaresikkerhed med Dr. Ruth Petran, PhD, CFS VP RD&E Food Safety & Public Health, Ecolab og Cindy Rice, RS, CPFS, MSPH President, Eastern Food Safety er nu tilgængelig.

I webinaret ser vores eksperter på nogle af de mest oversete problemer med fødevaresikkerheden, som restauranter står overfor i dag. En holistisk tilgang til fødevaresikkerhed vil hjælpe med at sikre lette arbejdsgange, en positiv kundeoplevelse og omkostningskontrol, samtidig med at alle bekymringer for smittefarer bliver addresseret.

Top 9 over de meste oversete problemer med fødevaresikkerhed:

 1. Varme/kolde opbevaringsområder
  Omgivelsestemperaturer i kolde opbevaringsområder som overstiger 5°C (den rigtige "kulde"-temperatur) øger risikoen for, at patogener og spildevandsorganismer begynder at vokse på dine fødevarer. Dette kan medføre, at madvarer bliver farlige at indtage.
 2. For dybe kølepander
  Kølepander, der er for dybe til at nedkøle madvarer ordentligt, kan medføre hurtig patogenvækst (f.eks., C. perfringens, B. cereus) — og kan forårsage sygdom, hvis indtaget.
 3. Ikke-kalibrerede termometre
  Ikke-kalibrerede termometre forstyrrer præcise aflæsninger, og mad, som ikke er opbevaret under de rette temperaturer, kan forårsage sygdom, hvis de patogene bakterier har gode vækstbetingelser. Dette kan forekomme, hvis potentielt farlige fødevarer opbevares mellem 5°C og 57°C i mere end 4 timer.
 4. Fejlagtig fødevarehåndtering
  Selvom størstedelen af landbrugsprodukter er meget sikre på grund af korrekte vækstprincipper og omhyggelig håndtering arbejdet med produkterne (inklusiv vask med godkendte antimikrobielle kemikalier), kan fejlagtig håndtering medføre usikre fødevarer. Eksperter advarer mod at genvaske madvarer, som allerede er blevet kommercielt vaskede. Hvis de ikke er forvaskede, skal de vaskes og håndteres forsigtigt for at undgå smitte.
 5. Dårlig rengøring af ismaskine
  Dårlig rengøring af ismaskiner kan føre til uhygiejniske forhold, som kan medføre sygdom. Kontrollanter bemærker ofte urene ismaskiner og det er en hyppig årsag til fødevarer, der kommer i kontakt med urene overflader. Ismaskinernes renlighed kan være et yndet mål for medierne, som fremhæver sager, der kan føre til ramaskrig blandt forbrugerne.
 6. Cocktail garnering - opbevaring og håndtering
  Garnering kan udgøre en risiko, hvis ikke det håndteres korrekt. Vær opmærksom på karakteristisk bar garnering og om det er en potentielt farlig fødevare (defineret som madvarer med et vandaktivitetsniveau på ,85 eller lavere, madvarer med en pH-værdi på 4,6 eller lavere målt ved 24°C). Disse fødevarer må ikke opbevares uden temperaturkontrol i mere end 4 timer. Hold dem i stedet varme ved 57°C eller derover eller koldt ved 4°C eller derunder.
 7. Beskidte selvbetjeningsområder (f.eks. salatbarer, krydderihylder, osv.)
  Forurenede overflader medvirker til en stor del af alle fødevarebårne sygdomme.
 8. Manglende isolering af allergener
  Fejlagtig håndtering af fødevarer med allergener kan medføre helbredsproblemer.
 9. Manglende rengøring af drikkedispensere
  Beskidte drikkedispensere kan medføre, at smittestoffer flyder med ned i drikkevarer. Der er bekymringer angående mislykket renhold af soda, samovarer og bardispensere — ved ikke at holde disse genstande rene påvirker man ikke kun drikkens smag, det er også til fare for dine gæster, da det potentielt kan indeholde E. coli, gær og mug, hvilket kan føre til negativ omtale.

Klik nedenfor for at se webinaret i sin helhed og lære mere om årsagerne og løsninger på hvert oversete fødevaresikkerhedsområde.

For mere information eller hjælp til at minimere dine fødevaresikkerhedsrisici, besøg vores side om fødevaresikkerhed.

Relaterede artikler

Flere ressourcer

Ecolab Food Safety and Public Health Webinars

On-demand webinarer om fødevaresikkerhed

Gik du glip af et tidligere webinar om fødevaresikkerhed? Hold dig opdateret her og hør vores eksperter præsentere forskellige aspekter af fødevaresikkerhed.

Se
Food Safety Tips Image

Ressourcer for fødevaresikkerhed

Download vores nyeste materiale om fødevaresikkerhed, som hjælper dig med at etablere et særkt fødevaresikkerhedsprogram, styrke en kultur om fødevaresikkerhed i din organisation og sikre dine kunder og medarbejdere.