Hvad er biofilm?

Images to support Biofilm launch

Definitionen af biofilm er en komplekst struktureret gruppe af bakterier og andre mikroorganismer, der hæfter til en overflade. Populationen af en biofilm gennemgår ofte morfologiske og metaboliske ændringer, hvilket gør det muligt for mikroorganismer at overleve i et ellers ugunstigt miljø.*

* Costerton et al, 1995. Ann Rev. Microbiol. 49: 711-745
Shi and Zhu, 2009. Trends in Food Sci. and Technol. 20: 407-413

 

Relaterede artikler

Sådan dannes og spredes biofilm

Efter standardrengøring kan der dannes biofilm og potentielt forurene dine produkter med patogene mikroorganismer eller ødelæggende bakterier. Selv når en overflade ser ud til at være ren, kan biofilm være til stede og kræve den rigtige løsning for at holde dine produkter sikre.

Images to support Biofilm launch
Planktoniske bakterier klæber og hæfter på overflader.
Images to support Biofilm launch

Bakterierne binder sig til overflader og danner en mikrokoloni, der tillader mikroorganismer at leve der.

Images to support Biofilm launch

Organismer kan spredes fra biofilmen og etablere nye kolonier af biofilm.

Images to support Biofilm launch

Biofilm i fødevare- og drikkevarefremstilling: trussel mod produktkvalitet

Biofilm er et almindeligt forekommende problem i fødevare- og drikkevarefremstilling, der påvirker fødevaresikkerheden og produktkvaliteten. Lær, hvordan man identificerer advarselstegnene på biofilm gennem analyser, sensorisk evaluering og indikatorer ved det færdige produkt.
"Hvis biofilm ikke udryddes under rengørings- og desinficeringsprocessen, får bakterier og organismer et 'forspring' til at vokse, hvilket gør det muligt for mikroniveauer at overskride kvalitetstærsklen hurtigere i fødevareproduktionsprocessen. Biofilm er en af flere udfordringer med mikroorganismer, der kan håndteres ved hjælp af Synergex sanerings- og desinfektionsmiddel. Den patenterede formulering af Synergex hjælper med at reducere daglig variation og fremmer kvalitetssikring." -- Jesse Hines, programleder for technical accounts for Ecolab Food and Beverage
Imagery to support Synergex Webpage update

Synergex: En første forsvarslinje mod biofilm

Synergex er det eneste rengørings- og desinfektionsmiddel, der ikke skal skylles af, overholder et EPA-krav om at det trænger ind og dræber biofilm på overflader i kontakt med fødevarer - hvilket hjælper dig med at forbedre din fødevaresikkerhed og produktkvalitet målbart. Biofilm på fødevarekontaktflader i food and beverage-industrien har længe været et problem. 

Videnskaben bag Synergex

Se, hvordan Synergex trænger ind og dræber biofilm på hårde, ikke-porøse fødevarekontaktflader - hvilket hjælper med at beskytte produktkvaliteten og forbedre fødevaresikkerheden.

Images to support Biofilm launch

Synergex™ overholder EPA-kravet om udryddelse af biofilm på fødevarekontaktflader

Der var desperat brug for at kunne udrydde biofilm på fødevarekontaktflader. Da der ikke fandtes nogen godkendt testmetode, samarbejdede Ecolab med EPA om at udvikle en testmetode for biofilm på fødevarekontaktflader. Få mere om at vide om udviklingen af testen, og hvordan Synergex klarer sig.