Styrkelse af ligestilling: Perspektiver på at lede med empati

Sima Hussein, director of audit account services, Global Food Retail Services fortæller om styrken i empatisk lederskab, og hvordan det bygger et fundament for en stærk balance mellem arbejde og privatliv og højtydende teams.  

4 Ecolab female associates

Omfavn ligestilling. Dette er temaet for den internationale kvindedag, en dag, hvor vi fejrer de fremskridt, der er gjort med hensyn til at fremme ligestilling mellem kønnene, og for at øge bevidstheden om de udfordringer, som kvinder stadig møder for at opnå fuld ligestilling.

I årevis er jeg blevet indoktrineret med sætninger som: "Alle mennesker er skabt lige" eller "Behandl andre, som du gerne vil behandles." I bund og grund skal du behandle alle ens. 

Men vi er ikke alle ens, og selv om det er noget at fejre, er det også en anledning til at stoppe op og reflektere over vigtigheden af ligestilling. Ligestilling anerkender, at vi ikke alle starter fra det samme sted eller har de samme behov, der gør os i stand til at få succes på arbejdet, i hjemmet og i samfundet. 

Tag mig for eksempel, jeg er en muslimsk, arabisk-amerikansk kvinde, mor til to aktive drenge, der voksede op delvist i USA og Mellemøsten. Ud fra min baggrund kan de ting, der motiverer og er vigtige for mig, være anderledes end andres. Grundlæggende henviser ligestilling til at give alle, hvad de har brug for for at få succes, under hensyntagen til deres individuelle forskelle, interesser og omstændigheder, og frem for alt respektere disse forskelle.

Som leder af mennesker kræver det empati og en stærk forståelse af kulturel kompetence at fremme et ligestillet arbejdsmiljø. For at opnå dette, skal jeg lære mit team at kende og engagere dem til at forstå de interesser, som hvert teammedlem har. Sådan finder jeg fælles fodslag og bliver klogere på de ting, der gør hver enkelt af os unikke. 

At have disse samtaler signalerer til mit team, at dette er et sikkert sted at åbne op og dele deres tanker, bekymringer og ideer, hvilket i sidste ende fører til en stigning i produktivitet og innovation.

Gennem åbne samtaler med mine ledere om mine egne behov for at få succes i de forskellige roller, jeg har haft, har jeg været i stand til at diversificere min karrierevej og vokse i virksomheden i løbet af de sidste ni år.

Tidligt i min karriere, før jeg fik børn, havde jeg meget mere fleksible grænser i forhold til, hvornår og hvor længe jeg arbejdede. I dag er disse grænser blevet mere faste for at sikre, at jeg ikke kun trives på arbejdet, men også så jeg trives som mor, ægtefælle, ven og medlem af mit lokalsamfund. 

For at fremme denne sunde balance deler jeg mine personlige familiebehov, hvad enten det er skole eller aktiviteter, med min supervisor og mit team. De ved, at det er vigtigt for mig, og det menneskeliggør mig. Dette giver mig også mulighed for at sætte grænser og realistiske forventninger, hvilket er afgørende for at opnå lykke og succes, uanset om jeg er fokuseret på forældreskab, frivilligt arbejde, rejser, fitness og sundhed, uddannelse eller samfundsengagement. At sætte disse grænser giver mig mulighed for at balancere mit personlige liv, mens jeg stadig når mine arbejdsmål. Vi skal selv tage ansvar for balancen mellem arbejde og privatliv.

Den måde, hvorpå Ecolab omfavner empatisk lederskab og en forpligtelse til at indlejre mangfoldighed, ligestilling og inklusion i alle aspekter af vores arbejde, har ændret den måde, vi arbejder på som et samlet team. Jeg er taknemmelig for min oplevelse med denne virksomhed og er ivrig efter at fortsætte med at lære og vokse. 

 

Hvis du leder efter nye muligheder, kan du få mere at vide ved at blive medlem af Ecolab her.


"Grundlæggende handler det om at erkende, at vi alle er mennesker med det samme ønske om at få succes i vores professionelle og personlige liv, men med forskellige behov for at opnå den succes."

Sima Hussein

Director of Audit Account Services, Global Food Retail Services

 

Hør vores ledere og medlemmer af vores medarbejderressourcegruppe, E3, diskutere, hvordan de omfavner ligestilling på arbejdspladsen:

Relaterede artikler