Topmøde 2023 om Strategisk ERG-ledelse: Ekstra indsats for virkningen af mangfoldighed, ligestilling og inklusion 

Ecolab associates participating in the 2023 Strategic Employee Resource Group Leadership Summit

Hvordan fortsætter organisationer med at fremme innovation og drive vækst?

Uanset branche eller sektor er dette spørgsmål altid på agendaen, når organisationer stræber efter at levere værdi for deres kunder gennem nye ideer, produkter og processer. Og der er altid én fællesnævner for succes: Mennesker. Mere specifikt et meget engageret, højtydende team med forskellige baggrunde og perspektiver.

Dette vigtige emne var omdrejningspunktet for Topmødet 2023 om Ledelse af Strategiske Medarbejderressourcegrupper (ERG), arrangeret af University of Southern California Marshall School of Business' Center for Effective Organizations, med Ecolab som vært, sponsor og taler. Sammen udforskede næsten 200 ERG-ledere og Diversity, Equity and inclusion (DE&I)-professionelle fra mere end 50 amerikanske virksomheder ERG'ernes centrale rolle i at drive innovation og fremme vækst.

Ved arrangementet formulerede Dr. Sharoni Little, forsker ved Center for Effektive Organisationer og CEO for The Strategist Company, det således: "Forretning starter og slutter med mennesker."

Som Vice President for Global Diversity, Equity and Inclusion (DE&I) i en virksomhed, hvis formål er at beskytte mennesker og de ressourcer, der er livsvigtige, var Dr. Littles ord en vigtig påmindelse om og validering af Ecolabs DE&I-kerneprincipper – en forpligtelse til at skabe trygge rammer for mangfoldig udfoldelse og værdsættelse af inkluderende, menneskebaseret ledelse.

ERG'er, som levende fællesskaber af individer med fælles identiteter eller interesser, spiller en afgørende rolle i at skabe en følelse af engagement og styrke. I næsten to årtier har Ecolabs ERG'er leveret personlige og professionelle udviklingsprogrammer og -begivenheder, der aktivt har formet Ecolabs arbejdspladskultur. De hjælper med at tiltrække, engagere, fastholde og udvikle de bedste talenter, fremme en kultur af et tilhørsforhold gennem meningsfulde forbindelser og støttende initativer i virksomheden. Siden 2019 har virksomheden øget ERG-medlemsbasen med 21 %, med medlemmer placeret i mere end 60 lande verden over.

Gennem årene har jeg observeret virksomhedens udvikling, især blandt vores topledere, med hensyn til DE&I og vores ERG'er. I 2017 etablerede Ecolab Executive Diversity & Inclusion Council med det primære mål at højne virksomhedens engagement i at opbygge forskelligartede teams og en inkluderende kultur. Rådet – bestående af 12 senior virksomheds- og funktionsledere fra hele virksomheden – har påbegyndt en rejse med at gøre en indsats overfor marginaliserede grupper og opnå bredere forståelse af de barrierer og udfordringer, som underrepræsenterede grupper står over for, og bruge vigtige erfaringer som information i deres arbejde med at udvikle strategier for virksomheden.

For at nå dette mål engagerer rådet sig først og fremmest med Ecolabs ERG'er som strategiske forretningspartnere for at evaluere og udforske vækstmuligheder og fremme en følelse af at høre til i virksomheden. ERG'er fremmer innovation ved at tilskynde til ukonventionel tænkning og tilgang til problemløsning. Dette giver til gengæld Ecolab en konkurrencefordel i den nutidige udvikling i forretningslandskab.

Generelt er virksomheder skabt af mennesker og trives, når disse mennesker er engagerede, bemyndigede og i stand til at bidrage med deres unikke perspektiver. Dette års topmøde gav mulighed for at fejre resultaterne af ERG'er i organisationer i hele USA samt en erkendelse af, at kampen for DE&I ikke er et ansvar for få udvalgte – det er en fælles forpligtelse. Noget vi konkret indarbejder hos Ecolab, fordi det er kernen i vores værdier og også god forretning.

Indkaldelse til dette topmøde med University of Southern California er kun begyndelsen. Jeg ser frem til fortsatte diskussioner og yderligere samarbejde med samfundspartnere og DE&I-fortalere på det næste topmøde. Og jeg ved, at vi hos Ecolab vil fortsætte med at læne os ind i vores egne ERG'ers utrolige styrke, ved at udnytte medlemmernes forskellige perspektiver til at fortsætte med at innovere, skabe værdi, drive vækst og levere positiv indflydelse i verden ved at beskytte mennesker og livsvigtige ressourcer.

 

Relaterede artikler