Styrkelse af vores inklusionskultur for omsorgspersoner og medarbejdere med handicap​​​​​​​

Ecolab is recognized as a Best Place to Work for Disability Inclusion for the fourth consecutive year.

Hos Ecolab har vi fokus på at beskytte mennesker og de livsvigtige ressourcer. Denne forpligtelse starter med at fremme en inkluderende kultur, der tilskynder til støtte og engagement for alle vores globale partnere.

Det er en bred vifte af egenskaber, baggrunde og erfaringer, der skaber hvert af vores unikke perspektiver. Opmuntring til autenticitet og værdsættelse af, hvad hvert af disse perspektiver bidrager med til vores virksomhed, er en drivkraft for succes hos Ecolab, og det, der gør vores virksomhed til et så særligt sted at arbejde.

I disse bestræbelser er der en gruppe, som ofte bliver overset: mennesker, der lever med handicap og personer i omsorgsroller. Ecolab har i de seneste år gjort en fælles indsats for at forbedre støtten til denne gruppe, og det arbejde er ikke gået ubemærket hen. For tredje år i træk opnåede vi en topscore på 100 på Indekset for Handicapligestilling (Disability Equality Index), og blev for fjerde år i træk anerkendt som et af de bedste steder at arbejde i forhold til inklusion af handicappede.

American Association of People with Disabilities (AAPD) og Disability:IN udviklede indekset for at hjælpe virksomheder med at benchmarke praksis for inklusion af handicappede, samt opbygning af en køreplan for forbedring. At opnå denne anerkendelse fire år i træk er en afspejling af de fremskridt, vi har gjort, men vi er egentlig kun lige begyndt.

Handling bag ordene

Det anslås, at der globalt lever 1,3 milliarder mennesker med et handicap af en eller anden art - et tal, der er stigende i takt med, at verdens befolkning bliver ældre. Og mange millioner er omsorgspersoner for pårørende med sygdom og handicap - en vigtig rolle, der ofte balanceres med fuldtidsarbejde.

I erkendelse af behovet for at støtte dette store og voksende segment lancerede Ecolab for fire år siden Disability Ability & Wellness Network (DAWN), en medarbejderressourcegruppe, der fokuserer på at støtte partnere med forskellige evner såvel som pårørende. Jeg er stolt over for nylig at være tiltrådt som ledelsessponsor for DAWN - en erfaring, der har givet mig førstehåndsindsigt i de udfordringer, denne gruppe står over for, samt mulighederne for fremskridt.

Det, der har imponeret mig mest, er, hvor engageret dette fællesskab er. Vi har cirka 800 aktive medlemmer på verdensplan. Det er partnere, som enten har et handicap, er pårørende eller beslægtet, som ønsker at være aktivt involveret i at støtte gruppen.

Vi har haft mulighed for at være vært for eksperttalere og have åbenhjertige diskussioner med dem om relevante emner, såsom måder at undgå udbrændthed hos omsorgspersoner, og hvordan neurodiversitet kan bidrage til innovativ tænkning og problemløsning. Vores franske afdeling har sponsoreret en paralympisk bueskytte, som har inspireret medarbejdere ved at dele sin rejse. Og medarbejdere deltager regelmæssigt i samtalegrupper for at dele virkelige erfaringer, udfordringer og løsninger med hinanden.

I et bredere perspektiv har Ecolabs fleksible arbejdsplan, som tillader 40 % fjernarbejde og op til to uger fuldt fjernarbejde om året, hjulpet partnere med transport- og tidsplansudfordringer, som er en fælles bekymring for pårørende. Vi yder også omfattende støtte gennem vores medarbejderassistance og støtteprogrammer for mental sundhed. Det inkluderer økonomisk sikring for partnere og familier i tilfælde af alvorlig sygdom eller skade, samt lønfortsættelse - ressourcer, der udgør den økonomiske rygrad, der giver mulighed for at blive behandlet og komme tilbage i arbejdsstyrken.

Ecolab har også øget rekrutteringsindsatsen i de seneste år, og samarbejdet med samfundsorganisationer for at udvide vores omfang og tilbyde personer med forskellige evner mulighed for at komme på vores team. Selvom arbejdsløsheden for personer med et handicap er forbedret (7,2 % i USA i 2023), er den stadig betydeligt højere end for dem uden et handicap, og vi vil fortsætte med at forsøge at udligne denne forskel.

Et kig fremad

Opbygning af en mere mangfoldig arbejdsstyrke og fremme af en tilhørskultur er afgørende dele af vores 2030 Impact-ambitioner. Støtte til medarbejdere med forskellige evner samt omsorgspersoner vil fortsat være en vigtig del af dette.

Ud fra mine erfaringer i Supply Chain har vores bestræbelser efter at fremme inklusion og tilhørsforhold, som er det, vi gør med DAWN, en reel indvirkning. Der er en stærk sammenhæng mellem vores bedst ydende teams, vores bedst ydende fremstillingsoperationer - vores sikreste produktionsoperationer - og hvor mangfoldige disse teams er. Vi får bedre resultater, når vi har inkluderende teams og inkluderende ledelse.

DAWN er stadig ung, med kun få afdelinger globalt. Jeg håber at se det blive udvidet til alle lande, hvor Ecolab er tilstede. Resultaterne til dato er en afspejling af vores teams engagement og rejse indtil nu, men vi er stadig langt fra destinationen.

Dette er et robust fællesskab, der overvinder betydelige udfordringer hver dag. Der er mange flere fremskridt at gøre, og meget, som vi alle kan lære af hinanden. Vi er kun lige begyndt at se, hvilket potentiale vi kan frigøre.

 

Ud fra mine erfaringer i Supply Chain har vores bestræbelser efter at fremme inklusion og tilhørsforhold, som er det, vi gør med DAWN, en reel indvirkning.

Mike Duijser

Executive Vice President og Chief Supply Chain Officer 

Om forfatteren

Mike Duijser headshot

Mike Duijser

 Executive Vice President og Chief Supply Chain Officer 

Relaterede artikler