Ecolab lancerer sit smarte målesystem i Europa for at forbedre overholdelsen af håndhygiejne på hospitaler

Denne nye teknologi bliver rullet ud på tværs af hospitaler i Europa i 2021

15. februar 2021
Målesystem til overholdelse af regler for håndhygiejne

Northwich, Storbritannien - Ecolab, som er verdensførende inden for løsninger og services til vand, hygiejne og infektionsforebyggelse, lancerer sit system til overholdelse af håndhygiejne (HHCM), en digital forbindelsesteknologi, der systematisk overvåger og forbedrer håndhygiejnen på sundhedsfaciliteter over hele Europa.

På sundhedsfaciliteter redder rene hænder liv. Selvom udbruddet af COVID-19 først øgede mængden af håndhygiejne-tiltag, viser studier kun en gennemsnitlig overholdelse af håndhygiejnen på 50 procent blandt sundhedspersonalet.1 Lav overholdelse af håndhygiejne i sundhedsfaglige miljøer kan resultere i en stigning i sundhedsrelaterede infektioner (HAI), hvilket koster menneskeliv og ressourcer i et sundhedsvæsen, der i forvejen er hårdt presset. 

Hvert år finder man et estimeret tal på op mod 8,8 millioner HAI-tilfælde på europæiske hospitaler og faciliteter for langtidspleje2, hvilket medfører et tragisk estimeret dødstal på 37.000 menneskeliv.3 I Storbritannien koster HAI'er sundhedsvæsnet 2.7 millioner pund og 7,1 millioner optagede sengepladser hvert år.4 Derudover, har sundhedspersonalet under pandemien oplevet et større antal infektioner med COVID-19, som er sket på et hospital og i visse tilfælde er blevet overført til patienter.5 Data fra sundhedsvæsnet (NHS) afslører at op mod 20 procent af patienter smittet med COVID-19 blev smittede under deres ophold.6

Med HHCM-systemet, har Ecolab allerede forbedret overholdelsen af håndhygiejnen for tusindvis af sundhedspersonal i Nordamerika. Nu samarbejder man med den danske MedTech-virksomhed, sani nudge, om at bringe en lignende løsning til sine europæiske kunder i sundhedssektoren.

"Det er ekstremt ressourcekrøvende og svært at overvåge håndhygiejnen på et hospital med direkte observationer," sagde Chafik Hilal, General Manager for Ecolab Healthcare Europe. "Vi glæder os meget til at at begynde at udrulle denne innovative løsning på hospitaler over hele Europa. Ved at kombinere HHCM-systemet med årtiers erfaring med infektionsforebyggelse, vil hospitalerne blive bedre udrustet til at tackle HAI'er.

HHCM-systemet kombinerer IoT-sensorer og trådløs overvågningsteknologi, som er installeret på patienternes senge og sundhedspersonalets skilte, med tilsluttet dispensere for at indfange og registrere anonyme håndhygiejnerutiner på stuerne. Systemet sparer mange timers personlig overvågning og addresserer unøjagtigheder forbundet hermed, hvilket resulterer i pålidelig data af høj kvalitet. Det leverer letforståelig vejledning, hvilket hjælper med at forbedre patientsikkerheden, og samler de automatiserede skærme og visuelle rapporter, som komplementeres af Ecolabs ekspertise i kemisk infektionsforebyggelse,

"Det strategiske partnerskab mellem sani nudge og Ecolab vil accellerere vores vision om at øge sikkerheden for en milliard patienter over hele verden i 2030." sagde CEO for sani nudge, Theis Jensen. "Vi deler de samme værdier og ambitioner som Ecolab og ser frem til at fortsætte vores fælles arbejde for at hjælpe med at nedbringe antallet af HAI'er ved at forbedre håndhygiejnen på europæiske hospitaler."

I overensstemmelse med GDPR-reglerne, bliver de data, som systemet opsamler, samlet i anonyme rapporter, som sundhedsfaciliteten kan bruge til at udvikle specieltilpasset træning og tiltag, der skal adressere problemer, som systemet har identificeret. Ecolab vil også levere mere indsigt og stategier til infektionsforebyggelse for at hjælpe med at forbedre håndhygiejnekulturen og sikre, at den overholdes på hospitalet.

Løsningen, der er udviklet af sani nudge og integreret i Ecolabs HHCM-system, er allerede blevet installeret på forskellige hospitaler over hele Europa. I Denmark hjalp det med at forbedre håndhygiejneadfærden før og efter patientkontakten med henholdsvis 178 procent og 120 procent.7,8 Det hjalp også på kort tid med at minimere sygefraværet med 72 procent. Ecolab har også udrullet HHCM-systemet på 5 hospitaler i Florida, hvilket bidrog med en forbedring af overholdelsen af håndhygiejnen fra 86 til 90 procent. De høje overholdelsesrater blev fastholdt og gjorde det muligt for hospitalerne at nedbringe antallet af HAI'er med 29 procent.9

Ecolabs system til overholdelse af håndhygiejne hjælper hospitaler med at opnå og fastholde resultater, levere bedre patientforløb og mere sikre arbejdsmiljøer for personalet. Ved hjælp af data, indsigter, ekspertise og effektive produkter bliver håndhygiejnekulturen forbedret på langt sigt.

Målesystem til overholdelse af regler for håndhygiejneOm Ecolab

Med sine næsten tre millioner kundelokationer, er Ecolab (ECL) verdensførende inden for vand-, hygiejne og smitteforebyggende løsninger og services. Med et årligt salg på $13 milliarder og mere end 45.000 partnere, leverer Ecolab omfattende løsninger, datadrevede indsigter og personlig service for at fremme fødevaresikkerheden, fastholde rene og sikre miljøer, optimere vand- og energiforbrug og forbedre driftseffektiviteten og bæredygtigheden for kunder i industrier inden for fødevarer, sundhed, rejse og hoteller såvel som på de industrieller markeder i mere end 170 lande over hele verden. Se mere: www.ecolab.com | Følg os på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram påt Ecolab Inc

Om sani nudge

sani nudge er en datadrevet MedTech-virksomhed med en mission om at bidrage til den menneskelige sundhed ved at forbinde sundhedsorganisationer med handlingsklare indsigter, som forbedrer patientsikkerheden og -plejen. Se mere: www.saninudge.com | Følg os på Twitter @saninudge eller LinkedIn på sani nudge<

###

Mediekontakt:
Laetitia Tettamanti
Ecolab Communications Manager for Europa
Laetitia.tettamanti@ecolab.com
+44 (0)7795 300 685

Referencer:

  1. Roshan R, Feroz AS, Rafique Z, Virani N.: Rigorous Hand Hygiene Practices Among Health Care Workers Reduce Hospital-Associated Infections During the COVID-19 Pandemic. J Prim Care Community Health. 2020;11:2150132720943331. doi:10.1177/2150132720943331
  2. Det Europæiske Center for Forebyggelse af og og Kontrol med Sygdomme (ECDC): https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/healthcare-associated-infections-threat-patient-safety-infographic.pdf
  3. https://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf 
  4. Guest JF, Keating T, Gould D, et al: Modelling the annual NHS costs and outcomes attributable to healthcare-associated infections in England BMJ Open 2020;10:e033367. doi: 10.1136/bmjopen-2019-033367
  5. Sangeeta Mehta, Flavia Machado, Arthur Kwizera, Laurent Papazian, Marc Moss, Élie Azoulay, Margaret Herridge: COVID-19: a heavy toll on health-care workers www.thelancet.com/respiratory Published online February 5, 2021 https://doi.org/10.1016/S2213-2600(21)00068-0 3
  6. The Guardian: Up to 20% of hospital patients with Covid-19 caught it at hospital, May 17, 2020 https://www.theguardian.com/world/2020/may/17/hospital-patients-england-coronavirus-covid-19
  7. Iversen AM, Kavalaris CP, Hansen R, Hansen MB, Alexander R, Kostadinov K, Holt J, Kristensen B, Knudsen JD, Møller JK, Ellermann-Eriksen S.: Clinical experiences with a new system for automated hand hygiene monitoring: A prospective observational study. Am J Infect Control. 2020 May;48(5):527-533. doi: 10.1016/j.ajic.2019.09.003. Epub 2019 Oct 18. PMID: 31635879.
  8. Iversen AM, Stangerup, M, From-Hansen M, Hansen, R, Palasin Sode L, Kostadinov, K, Hansen, MB, Calum, H, Ellermann-Eriksen, S, Knudsen, J.: Light-guided nudging and data-driven performance feedback improve hand hygiene compliance among nurses and doctors. Am J Infect Control. 2020 Nov 10;S0196-6553(20)30991-3. doi: 10.1016/j.ajic.2020.11.007. PMID: 33186676 
  9. White paper om overvågning af overholdelse af håndhygiejne: "Demonstrating a Decrease in HAIs Across 5 Hospitals"

Relaterede nyheder