Ecolab vil købe Purolite, en førende global leverandør af hurtigtvoksende og værdifulde adskillelses- og oprensningsløsninger til Life Sciences og vigtige industrielle markeder.

Ecolab skal betale ca. 3,7 milliarder dollars kontant

28. oktober 2021
Sun over the earth's horizon from space.

Købets højdepunkter:

  • Stærkt strategisk match – ny stor global vækstplatform, der tilfører produkt- og serviceløsninger med meget høj margin for yderligere at forbedre slutproduktets sikkerhed og kvalitet til vigtige nøglekunder inden for Life Sciences og industrielle markeder.
  • Stort vækstmarked – vækstleder, der betjener et anslået $5 mia. stort globalt marked for væskeseparering og -oprensning, tocifret vækst inden for biofarma og høj enkeltcifret indenfor industri.
  • Stærk væksthistorie og forventede langsigtede udsigter til yderst attraktive avancer – fordobler den eksisterende og meget succefulde høje vækst i vores Life Sciences-forretning med høj avance, samtidig med, at vi tilfører nye muligheder og skaber trinvise muligheder i industrien.
  • Globalt førende med løbende indtægter – en global leder på næsten 0,4 milliarder dollars indenfor avancerede ionbytterharpikser med ca. 95 % omsætning fra produkter til oprensningsløsninger, der er vigtige for kundernes drift. Meget konsistent forretningsmodel, da den normalt er en del af lægemiddelansøgninger indenfor Life Sciences til FDA (USA's fødevare- og lægemiddelforvaltning).
  • Gennembrydende innovation – innovationsleder, herunder dets unikke jetted agarose-harpiksperler, som er anerkendt for deres enestående ydeevne inden for mRNA-vaccineproduktion og monoklonalt antistofoprensning til cancerbehandling.
  • Forventes at være neutral i 2022 og næsten 0,10 dollars tiltagende i 2023 til justeret indtjening pr. aktie; transaktionsafskrivning forventes at være ca. 0,26 dollars pr. aktie.

ST. PAUL, Minn., 28. oktober, 2021: Ecolab Inc. har indgået en aftale om at opkøbe Purolite, en førende og hurtigtvoksende global leverandør af high-end ionbytterharpikser til separation og oprensning af løsninger, som i høj grad komplementerer vores nuværende tilbud og afgørende for sikker og høj kvalitet af lægemiddelproduktion og biofarma-produktoprensning i Life Sciences-industrier. De leverer også oprensnings- og separationsløsninger til vigtige industrielle markeder som mikroelektronik, atomkraft og mad og drikke. Købet er struktureret som en kontant transaktion til en værdi af ca. 3.7 mia. dollars. Med base i King of Prussia, PA, opererer Purolite i mere end 30 lande og beskæftiger ca. 1.000 mennesker på verdensplan med et forventet salg i 2021 på ca. 0,4 mia. dollars.

Purolite vil fungere som en separat global forretningsenhed, og dens samlede resultater vil blive rapporteret indenfor Ecolabs afdeling for Life Sciences.

Transaktionen forventes at blive afsluttet i fjerde kvartal af 2021, med forbehold for myndighedsgodkendelse og andre sædvanlige aftalebetingelser. Der er ikke offentliggjort flere detaljer.

I en kommentar til transaktionen sagde Christophe Beck, Ecolabs præsident og administrerende direktør: "Med et salg i 2021 på 0,4 milliarder dollars og en vækst i midten af 10'erne, er Purolite et opkøb, der giver os en hurtigtvoksende leder indenfor biofarma og industrielle oprensningsløsninger med meget stærke avancer. Med denne transaktion vil vi markant øge vores muligheder indenfor vores Life Sciences-forretning med høj vækst og høje marginer, såsom oprensning af mRNA-vacciner og monoklonale antistoffer til kræftbehandlingslægemidler. Ved at kombinere Ecolabs avancerede muligheder indenfor ren og sikker forarbejdning med Purolites revolutionerende harpiksteknologi, vil vi levere et omfattende og revolutionerende tilbud, der vil gøre kundens slutprodukt bedre, sikrere, sundere og mere effektivt. Samtidig vil det yderligere udvide vores muligheder indenfor industrier, der komplementerer vores allerede eksisterende førerpositioner, såsom polering af avanceret mikroelektronik, ultrarensning af vand i atomkraft, forbedring af smag og produktkvalitet indenfor mad og drikke, high-end udvinding af ædelmetaller, som lithium til el-batterier, såvel som i produktionen af brintbrændselsceller."

"Det giver endnu en stærk og nærliggende global vækstplatform indenfor Ecolab med udsigt til tocifret vækst på både vores Life Sciences og industrielle markeder. Det åbner op for nye muligheder for innovation, indkredsning af muligheder for kundesalg og fremtidig M&A. Denne nye vækstplatform vil levere high-end-oprensningsløsninger, der yderligere forbedrer kvaliteten og sikkerheden af livreddende lægemidler, fødevarer af høj kvalitet og ultrarent vand til højteknologiske industrier. Det giver også nye løsninger til yderligere at forbedre vores tilbud om genbrug af vand samt innovative løsninger til at forbedre vores miljøprogrammer til kunder, såsom PFAS-sanering."

"Vi er også virkelig begejstrede for det unikke talent, den videnskabelige ekspertise og de nye kapaciteter, som Purolite tilfører os, så vi yderligere kan forbedre vores førerpositioner og levere fortsat stærke aktionærafkast."

Ligeledes i en kommentar til transaktionen sagde Steve Brodie, Purolites administrerende direktør, "I løbet af de sidste 40 år har vi med støtte og bidrag fra vores loyale og højtkvalificerede arbejdsstyrke bygget vores virksomhed op til en dynamisk kraft inden for industrierne og for de kunder, vi betjener. Vi er virkelig taknemmelige overfor vores medarbejdere og ledelsesteam for at støtte vores vision og iværksætterånd. Min familie og jeg er meget sikre på, at Ecolab kan videreføre disse traditioner. Vi er overbeviste om, at Purolite vil være i gode hænder, og at vores mål om høj vækst, innovation og kvalitet vil fortsætte under Ecolabs ledelse."

Ecolab vil betale ca. 3,7 milliarder dollars kontant, og bruger ca. 800 millioner dollars kontant på virksomhedens balance og omkostningslav gæld til balancen. Som et resultat af transaktionens struktur, forventer vi at realisere skattefordele med en estimeret nettonutidsværdi på ca. 300 mio. dollars. Afkastet forventes at være væsentligt over vores vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger.

Da dette er et opkøb med vækstsynergier, forventer Ecolab kun at realisere beskedne omkostningssynergier fra købet af Purolite. Købet forventes at være neutralt i 2022 og næsten 0,10 dollars tiltagende i 2023 i justeret indtjening pr. aktie; transaktionsafskrivning forventes at være ca. 0,26 dollars pr. aktie.

Ecolab forventer at fastholde sin stærke kreditvurdering efter opkøbet og planlægger at vende tilbage til 'A range'-metrics i 2023.

J.P. Morgan Securities fungerede som eksklusiv finansiel rådgiver for Ecolab i forbindelse med transaktionen, og Baker McKenzie fungerede som juridisk rådgiver.

Webcast-detaljer

Ecolab vil være vært for en live webcast for at gennemgå Purolite-opkøbsmeddelelsen 29. oktober kl. 8:30 om morgenen Eastern Time. Webcastet vil sammen med relaterede præsentations-slides være tilgængelige for offentligheden på Ecolabs websted på www.ecolab.com/investor.

Om Ecolab

Med sine næsten tre millioner kundelokationer, er Ecolab (ECL) verdensførende inden for vand-, hygiejne og smitteforebyggende løsninger og services. Med en årlig omsætning på $12 milliarder og mere end 44.000 partnere leverer Ecolab omfattende løsninger, datadrevne indsigter og personlig service for at fremme fødevaresikkerheden, fastholde rene og sikre miljøer, optimere vand- og energiforbrug og forbedre driftsmæssig effektivitet og bæredygtighed for kunder i fødevare-, sundheds- og hotelindustrien i mere end 170 lande over hele verden. www.ecolab.com

Om Purolite

Purolite er en global leder inden for harpiksteknologi og -tjenester. De udvikler og fremstiller meget små perler, der bruges i de mest regulerede industrier i verden. Industrier som biofarma, farma, mikroelektronik og atomkraft er afhængige af deres løsninger til at adskille, fjerne eller genvinde meget specifikke grundstoffer og forbindelser. På det hurtigt voksende 3 mia. dollars store Life Sciences-marked leverer Purolite afgørende løsninger til at hjælpe sine kunder med at producere lægemidler af høj kvalitet som monoklonale antistoffer, celle- og genterapier, immunologiske behandlinger til kroniske sygdomme og vacciner såsom COVID-19. Med et stort teknisk salgsteam, fem R&D-centre og fire produktionsanlæg, er de bygget til at levere avancerede, skræddersyede løsninger til at løse nogle af de mest komplekse udfordringer.

Advarselserklæringer vedrørende fremadskuende information

Denne nyhedsmeddelelse indeholder visse udtalelser vedrørende fremtidige begivenheder og vores intentioner, overbevisninger, forventninger og forudsigelser for fremtiden, som er fremadrettede udsagn, som det udtryk er defineret i Private Securities Litigation Reform Act af 1995. Ord eller sætninger som "vil sandsynligvis resultere", "forventes at", "vil fortsætte", "forventes", "vi tror", "vi forventer", "estimerer", "projekt", "kan", " vil", "agter", "planlægger", "tror", "mål", "forudsigelse" (inklusive det negative eller variationer deraf) eller lignende terminologi, der bruges i forbindelse med enhver diskussion af fremtidige planer, handlinger eller begivenheder, identificerer generelt fremadskuende udsagn. Disse fremadskuende udsagn inkluderer, men er ikke begrænset til, udsagn om fordele ved Purolite-opkøbet, det forventede tidspunkt for gennemførelsen af købet, skattefordele, amortiseringsomkostninger, afkast, salgsvækst, justeret indtjening pr. aktie og kreditvurderinger. Disse udsagn er baseret på de nuværende forventninger fra ledelsen af virksomheden. Der er en række risici og usikkerheder, der kan få de faktiske resultater til at afvige væsentligt fra de fremadskuende udsagn indeholdt i denne nyhedsmeddelelse. Disse risici og usikkerheder omfatter (i) risikoen for, at myndighedsgodkendelser eller godkendelser, der kræves for opkøbet, ikke kan opnås, eller at krævede myndighedsgodkendelser kan forsinke opkøbet eller resultere i pålæggelse af betingelser, der kan have en væsentlig negativ indvirkning på selskabet eller få selskabet til at opgive købet, (ii) risikoen for, at betingelserne for gennemførelsen af ​​købet ikke er opfyldt, (iii) risikoen for, at en væsentlig negativ ændring, begivenhed eller hændelse kan påvirke virksomheden eller Purolite før afslutningen af ​​købet og som kan forsinke købet eller få virksomheden til at opgive købet, (iv) problemer, der kan opstå ved en gennemført integration af virksomhedens og Purolites forretninger, hvilket kan resultere i, at den kombinerede virksomhed ikke fungerer så effektivt som forventet, (v) muligheden for, at opkøbet kan medføre uventede omkostninger, uventede forpligtelser eller uventede forsinkelser, (vi) risikoen for at virksomhedens kreditvurderinger kan afvige fra, hvad virksomheden i øjeblikket forventer, (vii) risikoen for, at virksomhedens eller Purolites forretninger kan lide som følge af usikkerhed omkring opkøbet, (viii) uventede driftsrisici hos Purolite og (ix) risikoen for, at forstyrrelser fra transaktionen vil skade forholdet til kunder, medarbejdere og leverandører.

Andre ukendte eller uforudsigelige faktorer kan også have væsentlige negative virkninger på fremtidige resultater, præstationer eller udfald for virksomheden, Purolite og den kombinerede virksomhed. For en yderligere diskussion af disse og andre risici og usikkerheder, der er relevante for virksomheden, se punkt 1A i vores seneste formular 10-K og vores andre offentlige ansøgninger til Securities and Exchange Commission . I lyset af disse risici, usikkerheder, antagelser og faktorer vil de fremadskuende begivenheder, der diskuteres i denne nyhedsmeddelelse, muligvis ikke forekomme. Vi advarer om, at der ikke bør lægges unødig tillid til fremadrettede udsagn, som kun gør sig gældende på den dato, de er udtalt. Ecolab påtager sig ikke, og fraskriver sig udtrykkeligt, enhver pligt til at opdatere ethvert fremadrettet udsagn, hvad enten det er som følge af ny information, fremtidige begivenheder eller ændringer i forventninger, undtagen som krævet ved lov.

Non-GAAP: Finansiel information

Denne nyhedsmeddelelse inkluderer finansielle mål, der ikke er blevet beregnet i overensstemmelse med almindeligt anerkendte regnskabsprincipper i USA ("GAAP"), herunder justeret udvandet indtjening pr. aktie. Vi frembringer disse målsætninger som yderligere information om vores driftsresultater. Vi bruger disse non-GAAP-mål internt til at evaluere vores præstationer og til at træffe finansielle og operationelle beslutninger, herunder med hensyn til medarbejderbonus. Vi mener, at vores præsentation af disse mål giver investorer større gennemsigtighed med hensyn til vores driftsresultater, og at disse mål er nyttige til periode-til-periode sammenligning af resultater.

Vores non-GAAP-justerede finansielle mål for justeret udvandet indtjening pr. aktie udelukker virkningen af særlige (gevinster) og gebyrer og skønnede skatteposter. Vi inkluderer poster indenfor særlige (gevinster) og gebyrer, skønnede skatteposter og visse eksterne faktorer, som vi mener kan påvirke periode-over-periode vurderingen af driftsresultater væsentligt og ikke nødvendigvis afspejler omkostninger forbundet med historiske tendenser og fremtidige resultater.

Disse non-GAAP-finansielle mål er ikke i overensstemmelse med eller et alternativ til GAAP og kan være forskellige fra non-GAAP-mål, der anvendes af andre virksomheder. Investorer bør ikke stole på en enkelt økonomisk målsætning, når de evaluerer vores forretning. Vi anbefaler, at investorer ser disse foranstaltninger i forbindelse med GAAP-målene indeholdt i denne nyhedsmeddelelse.

Vi leverer ikke afstemninger af non-GAAP-estimater på et fremadskuende grundlag (inklusive dem, der er indeholdt i denne rapport), når vi ikke er i stand til at give en meningsfuld eller nøjagtig beregning eller estimering af afstemningsposter, og oplysningerne ikke er tilgængelige uden en urimelig indsats. Dette skyldes den naturlige vanskelighed med at forudsige timingen og mængden af forskellige poster, der endnu ikke har fundet sted, er uden for vores kontrol og/eller ikke med rimelighed kan forudsiges, og det ville påvirke rapporteret indtjening pr. aktie, de mest direkte sammenlignelige fremadskuende GAAP-finansielle mål til justeret indtjening pr. aktie. Af samme årsager er vi ikke i stand til at behandle den sandsynlige betydning af de utilgængelige oplysninger.

###

(ECL-A)

Kontaktpersoner:

Michael Monahan
+1 651 250 2809

Andrew Hedberg
+1 651 250 2185

28. okt. 2021

Relaterede nyheder