Ecolab Watermark™-undersøgelse afslører en global generationskløft i forhold til adgang til rent og sikkert vand​​​​​​​

På World Water Day viser resultaterne, at "Baby Boomers" er mere bekymrede og ønsker hurtigere handling end yngre generationer.

22. marts 2024
Water Plant

ST. PAUL, Minn. - 22. marts, 2024 - Data fra en global undersøgelse bestilt af Ecolab, som er verdensførende indenfor bæredygtighed og tilbyder vandløsninger og -tjenester, udført i samarbejde med Morning Consult, har afsløret, at niveauet og graden af bekymring for rent og sikkert vand varierer på tværs af generationer.

Resultater fra ​​​​​​​Ecolab Watermark™-undersøgelsen, en global undersøgelse, der adspurgte mere end 25.000 forbrugere på tværs af 15 forskellige lande, afslørede, at selvom bekymringen for vandknaphed var høj i alle generationer, så udtrykte ældre generationer en højere grad af bekymring end yngre generationer. Undersøgelsen afslørede også interessant indsigt i forbrugernes holdninger til rent og sikkert vand:

 • Bekymringen ser ud til at stige med generationerne med mere end tre ud af fire forbrugere, der udtrykker bekymringer.
 • "Babyboomers" (82 %) er især mere bekymrede end "Millennials" (78 %) og "Generation Z" (74 %).
 • "Generation X" er mere på linje med "Baby Boomers" end Millennials og "Generation Z" med hensyn til bekymring, emnets presserende karakter og behovet for at handle i dag.
 • "Generation Z"-forbrugere er mindre tilbøjelige til at være bekymrede i dag (41 %) og mere bekymrede for, hvad der vil ske i fremtiden (56 %).

Alligevel fremstår rent vand som en af de vigtigste miljømæssige bekymringer i de fleste generationer sammen med andre kritiske globale problemer såsom forurening og klimaændringer.

Som verdensførende inden for vandforvaltning og -løsninger anerkender Ecolab den rolle, virksomheder spiller i at skabe en sikrere og rigere fremtid. Virksomheden har været dedikeret til sammen med deres kunder at arbejde for at fremme en mere sikker fremtid med hensyn til vand for kommende generationer.

"Vi ved, at forbrugere rundt om i verden er bekymrede over vandkrisen, og de ønsker, at virksomheder skal være en del af løsningen," siger Christophe Beck, formand og CEO, Ecolab. "Heldigvis kan virksomheder opnå rentabilitet og understøtte bæredygtige resultater gennem smart vandforbrug. Ecolabs forpligtelse over for sine kunder handler ikke kun om forandring - det handler om at hjælpe virksomheder med at fremme forretningsresultater og hurtig vækst, samtidig med, at de har en netto positiv indvirkning på verden."

Hvert år den 22. marts markerer Ecolab World Water Day ved at fremhæve vands rolle og fejre virksomhedens bidrag til et år med forandring og fremskridt.

Højdepunkter fra Ecolabs år med vand inkluderer:

 • Ecolab hjalp kunder med at spare mere end 220 milliarder gallons vand i 2023, svarende til drikkevandsbehovet for mere end 760 millioner mennesker. Fra 2030 sigter Ecolab mod at hjælpe kunder med at spare 300 milliarder gallons vand hvert år, svarende til det årlige drikkevandsbehov for 1 milliarder mennesker.
 • Ecolab fortsatte med at udvide sit Ecolab Water for Climate™-program, som er designet til at hjælpe virksomheder med at fremme bæredygtig forretningsvækst og samtidig opfylde klima- og vandmålene. Dette er en kritisk satsning, da virksomheder står over for et voksende pres for at reagere på de tiltagende virkninger af klimaændringer og vandknaphed.
 • Ecolab fejrede en ny Alliance for Water Stewardship (AWS)-certificering på Ecolabs produktionsfacilitet i Monterrey, Mexico, og produktionsfacilitet i Nanjing i Kina, hvilket bringer Ecolabs samlede AWS-certificerede anlæg op på 10. Disse certificeringer hjælper virksomheder med at forstå deres vandforbrug og -påvirkning og implementere strategier for smart vandforvaltning.
 • Ecolab deltog i Open Call to Accelerate Action on Water og sluttede sig til andre virksomheder i den private sektor i en forpligtelse til at skabe en kollektiv positiv indvirkning i 100 bassiner, der leverer til mere end tre milliarder mennesker, som en del af Ecolabs involvering i Water Resilience Coalition (WRC), som virksomheden var med til at stifte i 2020. 
 • Ecolab investerede i en innovativ fond for adgang til vand fra WaterEquity, en kapitalforvalter med fokus på at løse den globale vand- og sanitetskrise primært i Central- og Sydamerika, Afrika samt Asien og Stillehavsområdet. Yderligere investorpartnere omfattede Starbucks, Gap Inc., Reckitt og DuPont med yderligere opbakning fra U.S. DFC. Global Access Fund IV på 150 millioner USD, som lukkede i september 2023, har til formål at nå ud til fem millioner mennesker med adgang til vand, sanitet og hygiejne (WASH).
 • Som Basin Champion i det tørkeramte Colorado River Basin spillede Ecolab en central rolle i lanceringen af California Water Resilience Initiative (CWRI), som er et initiativ fra den private sektor til at fremskynde koordineret, kollektiv indsats for at opnå en fremtid med sikkerhed for vand for Californien, i overensstemmelse med den offentlige sektors mål.
 • Ecolab sluttede sig til globale ledere ved den historiske UN Water Conference, den første samling af sin art siden 1977, for at tale for vandforvaltning i den private sektor. 
 • Ecolab modtog offentlig anerkendelse for lederskab inden for bæredygtighed, klima og vand som en del af CDP A-lister, JUST Capital's America's Most Just Companies, Dow Jones Sustainability™-indeksene og Barron's Verdens mest bæredygtige virksomheder, blandt andre.
 • Ecolab fortsatte med at tilbyde sin Smart Water Navigator gratis til enhver virksomhed, der ønsker at forstå værdien af vand i deres drift og tage skridt til at nå virksomhedens vandmål.

At accelerere forandring gennem vandets kraft er kernen i Ecolabs formål om at forbedre sundheden for mennesker, planeten og virksomheder rundt om i verden. Virksomheden deler sin ekspertise inden for smart vandbrug med sine kunder for at hjælpe dem med at reducere og genanvende vand i deres drift. Ud over at understøtte effektiv brug af vand hjælper Ecolabs løsninger kunder med at bruge energi mere effektivt, reducere spild og reducere drivhusgasemissioner for at fremme en mere bæredygtig fremtid.

​​​​​​​Besøg www.ecolab.com/expertise-and-innovation/people-planet-business-health for at få mere at vide om, hvordan Ecolab arbejder med kunder for at hjælpe med at løse verdens mest komplekse problemer midt i en verden i forandring.


Kontakt:

Alyssa Meyers

+1-651-250-4724

MediaRelations@Ecolab.com

22. marts 2024

ECL-C

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betroet partner for millioner af kunder og verdensførende indenfor bæredygtighed, tilbyder løsninger og tjenester indenfor vand, hygiejne og infektionsforebyggelse, som beskytter mennesker og livsvigtige ressourcer. Med udgangspunkt i et århundredes innovation har Ecolab en årlig omsætning på 15 milliarder USD, beskæftiger mere end 48.000 partnere og opererer i mere end 170 lande verden over. Virksomheden leverer omfattende videnskabsbaserede løsninger, datadrevet indsigt og service i verdensklasse for at fremme fødevaresikkerheden, opretholde rene og sikre miljøer og optimere brugen af vand og energi. Ecolabs innovative løsninger forbedrer driftseffektivitet og bæredygtighed for kunder på markederne fødevarer, Healthcare, Life Sciences, hoteller og industrier. www.ecolab.com

Følg os på Linkedin @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

Om Morning Consult

Morning Consult er en global virksomhed med værktøjer til beslutningsprocesser, der ændrer, hvordan moderne ledere træffer smartere, hurtigere og bedre beslutninger. Virksomheden parrer sine proprietære højfrekvente data med anvendt kunstig intelligens for mere kvalificeret beslutningstagning om, hvad folk tænker, og hvordan de vil handle. Få mere at vide om morningconsult.com.

Relaterede nyheder