Lindström Group samarbejder med Nalco Water for at reducere forbruget af ferskvand i Indien

Nalco Water lancerede et avanceret projekt med filtreringsteknologi på Lindström Groups vaskerifabrik i Chennai, Indien i 2022. På lidt over et år genvandt Lindström 74 % af vandet på anlægget og reducerede dets samlede ferskvandsforbrug i Chennai med 56 %.

14. marts 2024
Lindstrom Logo Stack of white towels in a commercial laundry facility


Indien er den største bruger af grundvand og blandt de mest vandstressede lande i verden.

På tværs af Lindström Groups 13 vaskerier i Indien vasker de tusindvis af kilogram uniformer og arbejdstøj dagligt til forskellige industrier, i overensstemmelse med krævede sikkerhedskvaliteter og standarder som kemikalieresistens og hygiejne. I Asien bruges 45 % af Lindström Groups vandforbrug af deres arbejdstøjs- og renrumstjenester.

I årtier har Lindström Group optimeret vandforbruget i deres vaskerier på flere måder for at sikre, at de håndterer spildevandet på en ansvarlig måde. Med vandressourcer, der falder med alarmerende hastighed i Indien, er det koncernens mål løbende at forstærke bestræbelserne på at opnå det lavest mulige vandforbrug pr. vasket kilogram.

Indstilling af et mål om at bruge 55 % genbrugsvand

Vandbesparelse er afgørende for at bevare miljøet, sikre bæredygtighed, afbøde vandknaphed og bidrage til lige adgang til vand globalt til gavn for nuværende og fremtidige generationer. Nalco Water's mål for projekt med avanceret filtreringsteknologi var todelt: at adressere vandknaphed lokalt og bidrage til den globale indsats for bæredygtigt vandforbrug.

For at sætte gang i projektet satte Nalco Water specifikke mål og nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at måle succes:

  • Lindström Group havde som mål at genvinde 75 % af vandet fra den omvendte osmose-proces og nåede med succes 74 % inden for 13 måneder.
  • Under vaskeprocessen tilstræbte Lindström Group at bruge mindst 55 % af genbrugsvandet og nåede med succes 56 % - fra 9,2 liter pr. kilogram til 4,1 liter pr. kilogram.
  • Lindström Group begrænsede ferskvandsforbruget med 44 % i vaskeprocessen.

For at nå disse mål investerede Lindström Group i et semi-automatiseret anlæg til rensning af spildevand og omvendt osmose (RO) i Chennai.

Reducer vandforbruget uden at gå på kompromis med vaskekvaliteten

Gennem deres samarbejde med Nalco Water arbejdede Lindström Group for at sikre bæredygtig vandforvaltning. Murli Iyer, Head of Light Business hos Nalco Water, Indien, fremhæver virksomhedernes fælles værdier: "Lindströms forpligtelse til bæredygtighed, innovation og den cirkulære økonomi, sammen med deres We Care-kultur, stemmer overens med Ecolabs formål om at "beskytte det, der er vigtigt" og vores bæredygtighedsstrategi: At fremme menneskers, planetens og virksomhedens sundhed rundt om i verden og derved hjælpe vores kunder med at få succes."

Anlægget til genbrugsvand, der drives fuldt ud af Nalco Water, bruger specialiserede kemikalier som vaskemiddel for at reducere vandforbruget uden at gå på kompromis med vaskekvaliteten. Da begge virksomheder overholder strenge sundheds- og sikkerhedsbestemmelser, har der ikke været ulykker eller hændelser i løbet af hele projektet.

"Rensningsanlægget til spildevand, der administreres af Nalco, har effektivt genbrugt den angivne procentdel af vand og derved reduceret afhængigheden af ferskvandsressourcer betydeligt. Desuden opfylder det rensede vand, der udledes i miljøet, de lovmæssige standarder i regionen, hvilket afspejler forpligtelsen til miljøansvar," siger Nikhil Shirsat, Process Specialist hos Lindström, Asien.

Lindström modtager regelmæssige rapporter på daglig og månedlig basis, og vi mødes hver måned for at gennemgå fremskridt og identificere områder, der kan forbedres. Efter de første seks måneder af projektet diskuterede vi også, hvad vi skulle fokusere på i anden fase.

"Lindströms forpligtelse til bæredygtighed, innovation og den cirkulære økonomi, sammen med deres We Care-kultur, stemmer overens med Ecolabs formål om at "beskytte det, der er vigtigt".

– Murli Iyer

Head of Light Business at Nalco Water, IndienForbedret vaskekvalitet med betydelige vandbesparelser

Lindström så imponerende resultater fra Nalco Water's projekt med avanceret filtreringsteknologi , der kan oversættes til samlede vandbesparelser svarende til 330 millioner liter - eller 132 olympiske svømmebassiner. Med hensyn til dagligt vandforbrug kunne initiativet kompensere behovene hos 2,5 millioner mennesker om dagen.

Ved at sikre bedre vandkvalitet forbedrede Lindström også vaskekvaliteten, reducerede vaskeomkostninger og forlængede tøjets livscyklus. . projekt med avanceret filtreringsteknologi viser deres forpligtelse til innovation og bæredygtighed, og sætter et benchmark for andre virksomheder til at følge trop i proaktiv vandbesparelse.

"Lindström sætter scenen for, at andre virksomheder gør det samme og er på forkant med tiden. Reglerne for ferskvandsforbrug i Indien og rundt omkring i verden bliver stadig mere strenge, og virksomheder kan risikere at finde sig selv i en situation, hvor de pludselig har brug for at nedbringe mængden af vand, de bruger," siger Gowtham Raj, Area Manager - South hos Nalco Water Indien.Raghu Harihar, Training Manager, Institutional Business hos Ecolab Indien, fortsætter: "Det er dejligt, at Lindström samarbejder med os om at tage disse skridt rettidigt - vi sigter efter at være ansete som førende på markedet for at forudse udfordringer, før de opstår".

I fremtiden planlægger Lindström at implementere fuldautomatiske systemer på fabrikken for yderligere at forbedre effektiviteten og konsistensen og samtidig minimere menneskelige fejl. De har også som mål at udvide dette RO-system til andre vaskerier i Indien og på tværs af Asien for at mindske presset på ferskvandskilder og levere mere bæredygtige, omkostningseffektive tjenester. 

Lindström planlægger at udnytte Nalco Water's kunstig intelligens (AI)-drevne analyseplatform, ECOLAB3D™,  som det næste skridt til at fremme brugen af analyser og algoritmer, samt yderligere forbedre ydeevnen for at opnå endnu bedre resultater inden for genanvendelse af vand. 

Få mere at vide om Ecolabs arbejde med bæredygtighed, herunder vores bestræbelser på at spare vand og optimere brugen af naturressourcer.

 

"Vi har allerede et system til at genbruge vand på vores vaskerier, men vi ville tage skridtet længere med at genbruge vandet, så vi kunne reducere mængden af ferskvand, vi bruger."

– Venkataraj Anantharaman Laguduva

Head of Continuous Service, Asia, Lindström Group

Relaterede nyheder