Fremme af Ecolabs produktbæredygtighed gennem innovation og samarbejde​​​​​​​

21. august, 2024
Two Ecolab associates installing an Ultrasil membrane at a facility

Som verdensførende i bæredygtighed designer Ecolab produkter for at hjælpe med at imødekomme kundernes behov, vækste deres forretning og samtidig maksimere den positive påvirkning overfor mennesker og miljø. Ecolab har ikke kun ambitiøse mål om at understøtte forretningsvækst, vi stræber også efter at reducere vores produkters CO2-aftryk. For løbende at højne Ecolabs standarder for produktbæredygtighed er samarbejde med leverandører og investering i forskning, udvikling og teknik altafgørende.

Hjælp til at beskytte den globale fødevareforsyning med forbedrede Clean-in-Place-processer

I Food & Beverage-industrien anvender Ecolab enzymer i Clean-in-Place-løsninger (CIP) som hjælp til at prioritere fødevaresikkerhed og -kvalitet samtidig med at miljøpåvirkningen forbedres. Dette opnås til dels ved at formulere produkter med biobaserede råvarer, hvor det er muligt. For eksempel kan Ecolabs Clean in Place (CIP)-tilpassede rengøringssystemer erstatte traditionelle rengøringsmidler såsom natriumhydroxid og klor med enzymer. Disse enzymer eller biologiske katalysatorer hjælper med at nedbryde organisk affald og smuds, og samtidig minimere brugen af ​​konventionelle kemikalier.

Enzymer er udvundet af vedvarende kilder og er let bionedbrydelige, hvilket kan hjælpe med at reducere affald og biprodukter i forhold til konventionelle processer.1  Enzymer kan designes til at målrettes effektivt mod specifikke smudsarter og til at virke hurtigt, hvilket giver muligheder for at bruge færre kemiske råmaterialer ved visse anvendelser. For disse anvendelser er CO2-aftrykket forbundet med produktfremstilling, emballering, distribution og bortskaffelse reduceret i forhold til konventionelle tilbud.

Et eksempel er ULTRASIL™ CONNECTED, en digital rengøringsløsning til membraner i mejeriindustrien. Ecolab ULTRASIL CONNECTED giver forbedret rengøringsydelse med innovativ enzymatisk kemi og forbedret produktionssynlighed med et integreret digitalt modul. De nye højtydende kemier er formuleret til at muliggøre en reduktion og potentiel fjernelse af klor fra membranrensningsprogrammet. Minimering af klorforbruget hjælper med at reducere risikoen for oxidationsrelateret udstyrs- og membranskader - og reducerer risikoen for spildevandsforurening. Reduktion af klor i rengøringsprocesserne afbøder også oxidationsmidlets ætsende og potentielt membranskadende bivirkninger.

Samarbejde med leverandører om muligheder for lavt CO2-aftryk fra produkter

Gennem Ecolabs bæredygtige indkøbsprogram fortsætter vi med at udforske alternative produkter med lavere CO2-aftryk til råmaterialer med høj påvirkning for at hjælpe med at fremme Scope 3 dekarboniseringsambitioner. 

"Ecolabs indkøbsteams forbedrer løbende vores produktportefølje og søger nye og innovative måder at forbedre produktets bæredygtighed på og levere en mere positiv effekt," siger Frederick Dutrenit, Senior Vice President, Supply Chain og Chief Procurement Officer, Ecolab. "Vores leverandører er afgørende for denne strategi, og vores bæredygtige indkøbsprogram udvikler sig fortsat for at tilpasse sig den seneste videnskab, interessenters forventninger og de værdier, vi har som organisation."

Et nyligt eksempel er Ecolabs engagement med Novonesis, en global virksomhed med bioløsninger, for at udforske enzymer til brug i biobaserede formuleringer.

Med deres omfattende portefølje og ekspertise er Novonesis en værdsat samarbejdspartner til at hjælpe Ecolab med at levere innovative biologiske løsninger til de markeder, vi betjener. Novonesis er også en pioner inden for cirkulær tænkning, efter at have etableret et af verdens første eksempler på cirkulær produktion som en del af Kalundborg-symbiosen. Kalundborg-symbiosen med base i Kalundborg, Danmark, er et offentligt-privat partnerskab mellem 17 virksomheder, der har til formål at dele og genbruge ressourcer for at opnå besparelser og minimere spild. I 2023 var Novonesis' samlede genanvendelses- og komposteringsgrad over 99 %, med mindre end 1 % sendt til losseplads eller forbrænding uden energigenvinding.

Ecolab anerkender, at opnåelse af vores mål for klima- og produktbæredygtighed er afhængig af velovervejede investeringer i både innovation og leverandørsamarbejde. Ved at fremme initiativer som vores fælles indsats med Novonesis kan vi gøre yderligere fremskridt i vores rejse mod at skabe en positiv fremtid sammen med vores partnere.

For at få mere at vide mere om produkters bæredygtighed hos Ecolab, besøg https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/environment/product-sustainability 

Relaterede nyheder