2024 Ecolab Watermark™-undersøgelsen afslører, at bekymringer om vand ændrer forbrugernes købsadfærd

23. september, 2024
Natural landscape showing a river and trees

Den anden globale undersøgelse viser, at forbrugere i Kina, IMEA og Latinamerika er holdt op med at købe produkter, der bruger for store mængder vand

Ecolab, som er verdensførende indenfor bæredygtighed, og tilbyder vandløsninger og -tjenester, annoncerede i dag resultater fra deres anden årlige Watermark™-undersøgelse, som rapporterer om tilstanden for vandforvaltning rundt om i verden.

Dette års forskning viste, at forbrugerne fortsat er meget bekymrede over klimaændringer og deres umiddelbare adgang til rent og sikkert vand, og disse bekymringer overføres til deres købsvaner. Et flertal af forbrugere på tværs af flere regioner angiver, at de er holdt op med at købe produkter, der bruger for store mængder vand, især i Kina (80 %), IMEA (69 %) og Latinamerika (65 %).

Forbrugerne hævder også, at de er villige til at betale mere for bæredygtigt producerede produkter, og et stort flertal på tværs af alle regioner er villige til at betale et tillæg på 1-4 %. Dette er mest udtalt i Kina (93 %), IMEA (86 %) og Latinamerika (75 %).

"Uanset hvordan du ser på dataene, er bæredygtighed en vigtig parameter for forbrugerne," siger Christophe Beck, bestyrelsesformand og administrerende direktør, Ecolab. "Virksomheder befinder sig i dag mellem forbrugere, der vil stoppe med at købe deres produkt, og investorer, der insisterer på større afkast. Heldigvis giver prioritering af smart vandforvaltning en måde at tilfredsstille begge dele på, hvilket giver positive økonomiske resultater og samtidig beskyttelse af denne vitale ressource."

Dette års undersøgelse bygger på tendenser identificeret i 2023 og inkluderer overbevisende ny indsigt:

  • Adgang til rent og sikkert vand anses stadig for at være et altafgørende problem , og de fleste regioner er mere bekymrede over deres nuværende adgang til rent og sikkert vand end deres adgang i fremtiden. De mest bekymrede over vandrelaterede problemer bor i Latinamerika (90 %), Kina (88 %) og USA (80 %).
  • Forbrugerne holder fortsat virksomheder og regeringer mest ansvarlige for vandbesparelse , men de fleste tror stadig ikke, at disse parter bekymrer sig nok om dette spørgsmål. Dette er især tilfældet i USA, Europa, Asien og Stillehavsområdet og Latinamerika, hvor 42 % til 51 % af de adspurgte mener, at disse ledere bekymrer sig om vandbesparelse.
  • Forbrugerne holder også visse industrier mere ansvarlige for at reducere vandforbruget , hvor landbrugs-, fødevare- og drikkevareindustrien og fremstillingsindustrien ofte nævnes som mest vandforbrugende.
  • Forbrugerne mister tilliden til at virksomheder og regeringer løser vandkrisen, da mindre end 50 % af forbrugerne i USA og Europa mener, at virksomheder og regeringer interesserer sig for vandbesparelse.

2024 Ecolab Watermark Study rapporterer også om, hvor forbrugerne adskiller sig efter region og andre demografiske målgrupper. Befolkningstæthed viste sig især at hænge sammen med forbrugernes niveau af bekymring over klima- og vandproblemer. Faktisk synes forbrugere, der bor i byområder, at være mere bekymrede over klimaændringer sammenlignet med deres tilsvarende landdistrikter. Dette er mest udtalt for byforbrugere i Asien og Stillehavsområdet (85 %) og USA (74 %).

"Mens dem i landdistrikterne længe har forstået potentielle klimapåvirkninger, viser forbrugere i byområder en ny bevidsthed om disse udfordringer," sagde Emilio Tenuta, senior vice president og chief sustainability officer, Ecolab. "Uanset om det er en langvarig hedebølge, belastet infrastruktur eller ulige adgang til ren luft og vand, så ligger disse bekymringer nu øverst for dem, der bor og arbejder i større byer rundt om i verden."

Ud over undersøgelsens resultater fra hele verden afslører dette års specifikke data for USA, at:

  • 73 % af de amerikanske forbrugere mener, at klimaændringer er personligt vigtige for dem, men mindre end 50 % mener, at virksomhedsledere og regeringer bekymrer sig.
  • Bekymring for vand fortsætter blandt voksne i USA, hvor både adgang til (71 %) og tilgængeligheden af ​​(80 %) rent og sikkert vand vækker betydelig bekymring for fremtiden.
  • Amerikanske forbrugere er villige til at ændre deres adfærd for at passe på, idet en tredjedel (33 %) afholder sig fra at købe produkter, der overforbruger vand, og mere end to tredjedele (71 %) er optimistiske i forhold til, at vandmangel kan løses effektivt.

Den anden bølge af Ecolab Watermark Study blev udført i samarbejde med Morning Consult i begyndelsen af ​​2024 blandt et udvalg af voksne i den almene befolkning og vil fortsat blive udført årligt. For at se de komplette globale og landespecifikke resultater, besøg venligst det interaktive dashboard på watermark.ecolab.com.

Om Ecolab:

Ecolab (NYSE:ECL), en betroet partner for millioner af kunder og verdensførende indenfor bæredygtighed, tilbyder løsninger og tjenester indenfor vand, hygiejne og infektionsforebyggelse, som beskytter mennesker og livsvigtige ressourcer. Med udgangspunkt i et århundredes innovation har Ecolab en årlig omsætning på 15 milliarder USD, beskæftiger mere end 46.000 partnere og opererer i mere end 170 lande verden over. Virksomheden leverer omfattende videnskabsbaserede løsninger, datadrevet indsigt og service i verdensklasse for at fremme fødevaresikkerheden, opretholde rene og sikre miljøer og optimere brugen af vand og energi. Ecolabs innovative løsninger forbedrer driftseffektivitet og bæredygtighed for kunder på markederne fødevarer, Healthcare, Life Sciences, hoteller og industrier. www.ecolab.com

Følg os på LinkedIn @Ecolab , Instagram @Ecolab_Inc , Facebook @Ecolab og X @Ecolab .

(ECL-C)

Torry Whitney
+1-651-250-4724
MediaRelations@Ecolab.com

Kilde: Ecolab Inc.

Relaterede nyheder