FJERNELSE AF SKADEDYR PÅ EN ØKOLOGISK MÅDE I BRASILIEN

waterdropicon

INDSIGT

En global føde- og drikkevarekunde i Brasilien søgte økologisk certificering af en ny serie af snackfood. Ecolab Pest Elimination havde arbejdet med virksomheden i mange år og leveret pesticider tre gange om ugen. For at kunne producere økologiske snacks var virksomheden nødt til at tilpasse sine procedurer og finde en løsning, der levede op til kravene for økologisk certificering.

De eksisterende skadedyrsbehandlingsprocedurer krævede et 12-timers ophør i produktionen efter hver anvendelse, for at at give tid til fordampning af vandet i opløsningen og en grundig rengøring. Fabrikken så muligheder for ikke blot at forbedre sine tilbud, men også sin operationelle effektivitet og rentabilitet. Den nye løsning klarede alle tre punkter og førte til en rentabilitetsøgning på 30 procent.
ecolabservicetruckicon

INNOVATION

En servicespecialist på stedet fra Ecolab skadedyrsbekæmpelse inspicerede fabrikken og anbefalede strukturelle forbedringer og hygiejneløsninger.

Inde i fabrikken gjorde Ecolab følgende:

  • Forøgede antallet af inspektioner og antallet af feromon- og limfælder på gulvet. Dette førte til en hurtigere identifikation og fangning af insekter, der var kommet ind i fabrikken.
  • De skiftede til økologiske produkter. Dette inkluderede neem-olie, en naturligt forekommende pesticid fra neem-træets frø, og kiselgur, et fint pulver, der består af små fossiler af algelignende planter.

Ecolab introducerede desuden Global Large Fly-programmet. Det bruger en innovativ tilgang, der er fokuseret på at finde grundårsagen til tilstedeværelsen af mange fluer og løser problemerne, før fluerne når ind i bygningen, hvilket nedsætter fødevaresikkerhedsrisiciene forbundet med store fluer. Det vigtigste element er Stealth™ Fly Station, en reflekterende enhed, der tiltrækker fluer, før de kan komme ind i en bygning.

Kunden har modtaget økologisk certificering for den nye produktserie. Derudover har fabrikken, uden den krævede nedetid efter pesticidanvendelser, vundet en produktionsdag per måned (24 timer, en produktivitetsøgning på 3,3 procent.