fresh clean folded towels

Vi hjælper et græsk vaskeri med at servicere turister – ét håndklæde ad gangen

græsk taverna ved vandet på Kreta

Situationen

Astor S.A er et kommercielt vaskeri, som i de sidste 10 år har leveret linnedservice af høj kvalitet til fødevareservicesegmentet på den græske ø Kreta. Vaskeriet leverer ydelser til ca. 200 hoteller og turistboliger, og de leverer friskt rent linned inden for 24 timer hvor som helst på Kreta. Pga. virksomhedens sæsonprægede beskaffenhed drives vaskeriet kun i årets sommermåneder, hvilket gør produktivitet og resourceoptimering endnu mere vigtigt.

I løbet af de sidste to år har Astor og Ecolab implementeret adskillige optimeringsløsninger for vasketøj for at sikre bæredygtig virksomhedsvækst for Astor, samtidigt med at vi hjælper med at bevare den naturlige skønhed i det omgivende miljø.

AquaCatch skid unit and AquaCatch control panel

Løsningen

Grænserne for spildevand på øen er meget strenge. Astor og Ecolab blev enige om at arbejde samme for at genanvende så meget vand i vaskeprocessen som muligt for at reducere vaskeriets ferskvandsforbrug. Disse anstrengelser tjener også det formål at reducere mængden af spildevand, som kommer ned i afløbet, og på den måde minimere risikoen for bøder og hjælper virksomheden med at vokse på en ansvarlig måde.

Teamet besluttede at fokusere på at reducere mængden af trykvand. Trykvand er det vand, der presses ud af rene tekstiler hen mod slutningen af vaskeprocessen ved hjælp af et vasketunnelanlæg. Dette vand er rent og kan genanvendes i forskellige faser af vaskeprocessen. Ved at sende vandet tilbage i processen kan vi reducere mængden af vand, som bliver ledt bort og ned i afløbet, og det betyder også, at vi anvender mindre ferskvand i processen.

Ecolabs AquaCatch – en genanvendelsesenhed til trykvand – er blevet forbundet til både vasketunnelanlægget og vaskeriet. Denne enhed måler trykvand med sin induktive gennemstrømningsmåler og sikrer ekstremt effektiv skylning med den programmerede skyllevandsmængde.

Med hjælp fra denne teknologi er ferskvandsforbruget blevet reduceret med 1,5 liter per kilo og sparer således 9.000 kubikmeter årligt, hvilket hjælper virksomheden med at blomstre.

Ved at genanvende så meget vand som muligt i vaskeprocessen får vaskeriet hjælp til at vokse på en ansvarlig måde.

Graph visualization of Ecolab's study on rinsing with hot water

Næste skridt

Efter den vellykkede vandoptimering har teamet kastet blikket på de næste udfordringer. Det nuværende vaskeriudstyr tillod ikke at behandle flere tekstiler, fordi vaskekapaciteten var højrere end tørrekapaciteten.
Til at håndtere dette problem anvender Ecolabs termomix-løsning varmt vand til at skylle tekstilerne, hvilket reducerer den resterende fugtighed efter skylning. Dette forkorter tørretiden og forøger derfor mængden af tørrede tekstiler pr. time (se illustrationen til højre) samt den samlede vasketøjskapacitet med 15 procent.

Varm skylning forkorter tørretider og forøger derfor tørrekapaciteten samt mængden af vaskede tekstiler pr. time.

A boy drinking of a bottle of water

Resultaterne

Ved at implementere adskillige vand- og energiløsninger har man opnået følgende mål:

  • Vandbesparelser på mere end 9.000 kubikmeter årligt. Dette svarer til det årlige drikkevandsforbrug for 8.200 mennesker.
  • 15 procent mere kapacitet i forhold til behandlede tekstiler.

Efter succesen med disse projekter har vi også introduceret det EU Ecolabel-certificerede vaskeprogram OxyGuard40. Ecolabel-certifikatet og fremtidige projekter med at optimere vaskeridrift vil ikke kun hjælpe Astor med at udvide deres forretning, men det vil også gøre det muligt for Kreta at beskytte sit miljø og forblive en af de mest foretrukne turistattraktioner i Europa.

Vis alle historierDownload hele casestudiet

Relaterede historier

Besøgende, der så denne historie, så også på

Dette er en karrusel. Brug knapperne Næste og Forrige til at navigere, eller springe frem til et dias med dias-knapperne.