Ecolabs Smart Water Navigator
En praktisk vejledning til bedre vandforvaltning

Ecolab Smart Water Navigator logo

Vandmangel er en stigende trussel for virksomheder.

Med Ecolab Smart vandnavigator kan virksomheder håndtere problemet mere fleksibelt og fremme vækst - facilitet efter facilitet.

Ecolab Smart vandnavigator er en praktisk vejledning til bedre vandforvaltning i en tid, hvor vandressourcerne bliver mindre og mindre. Baseret på en enkel vurdering med 13 spørgsmål kan virksomheder se nøjagtigt, hvordan hver af deres faciliteter klarer sig når det gælder vandforvaltning. Smart vandnavigator indeholder også en guide, tilpasset til hver individuel facilitet, med en række specifikke handlinger, der kan forbedre praksis omkring vandforvaltningen.

Det nye online værktøj lanceres den 14. marts i New York City. Det er gratis og offentligt tilgængeligt på www.smartwaternavigator.com. Det kan bruges af alle virksomheder, uanset branche, og uanset om virksomheden har en facilitet eller hundredevis, og det vil hjælpe firmaer med at spare både vand og penge.

"UN's projekter vil mangle 40 procent ferskvand i 2030 hvis vi ikke finder en løsning snart", sagde Emilio Tenuta, Ecolab's VP of Corporate Sustainability. "Det er på tide, at firmaer sikrer, at deres faciliteter forskellige steder i verden er klar. Og vi sørger samtidig for, at vi - hvis planen implementeres i trin - kan undgå en vandkrise på et senere tidspunkt."

Bliv vandsmart

Med økonomisk vækst, befolkningsvækst og klimaændringer, der alle bidrager til begrænsede ressourcer, er vandmangel et globalt problem. Men da hver lokalitet og hvert afvandingsområde er forskelligt, er løsningerne lokale.

Og det er lige netop der, at virksomhederne har vanskeligt ved at løse problemet. Et voksende antal virksomheder har mål omkring reduktion af vandforbrug, men det sker for ofte, at de gode hensigter ikke producerer resultater i den virkelige verden. Der mangler en sammenhæng mellem virksomhedernes hovedkvarterer og det individuelle facilitetsniveau, hvor de lokale ledere og deres teams ikke får klare vejledninger og ikke har ekspertisen og værktøjerne til at reducere facilitetens vandforbrug.

Smart vandnavigator er udviklet til at bygge bro over den manglende sammenhæng ved at fokusere på individuelle faciliteter og levere tilpassede løsninger for hver specifik lokalitet. Ved at bruge en virksomheds dashboard (styrepanel) kan brugere sortere deres faciliteter geografisk eller efter vand-stresniveau eller succes med aktuel vandforvaltning. Det gør det lettere at prioritere uholdbare steder og allokere investeringer, hvor de giver de bedste resultater.

Hver facilitet er placeret på vandudviklingskurven, der visualiserer tilstanden af vandforvaltningen i fire letforståelige niveauer. En facilitet er "Uudnyttet" i begyndelsen af dens rejse mod bæredygtighed. Og en facilitet, der er helt vand-udviklet, er "Vandsmart".

Når lokale ledere bruger den branchetilpassede guide på deres egen facilitet, kan de tage målrettede trin mod det næste niveau på vandudviklingskurven, udvikle mål for faciliteten, skabe et tættere samarbejde omkring vandproblemer med lokalsamfund og adoptere bedste praksis, der inkluderer at finde og afhjælpe lækager samt lukke for vandet i weekenden, så der kan installeres internet-forbundne smarte vandmålere og sofistikerede vandgenvindingssystemer.

Mindre påvirkning, bedre resultater

Efterhånden som en facilitet bevæger sig op ad vandudviklingskurven, vokser fordelene. "Det er nødvendigt at spare på vandet pga. den voksende vandmangel, men selv om det ikke var tilfældet, er det jo almindelig og god forretningssans," sagde Emilio Tenuta. Du sparer penge, arbejder mere effektivt og blive mere produktiv."

Men da vand er tungt og skal pumpes, opvarmes, nedkøles og behandlet til kommerciel brug, kommer besparelserne ikke blot fra reducerede udgifter til vand, men også fra et lavere energiforbrug. Det betyder, at når du sparer på vandet opnår du også mål inden for klimaet, da du bruger mindre energi, der fører til lavere udledning af drivhusgas.

I en verden, hvor vandmangel er blevet normalt, vil virksomheder, der bruger vand, også drage fordel af et bedre omdømme fra smartere vandforvaltning. De vil reducere påvirkningen på lokalsamfundet og samarbejde med dem om vandforvaltning. De vil blive respekteret som "gode virksomheder".

Da Smart vandnavigator hjælper virksomheder med at fokusere deres bestræbelser omkring reduceret vandforbrug på faciliteter, der befinder sig i de mest vand-stressede regioner, vil disse virksomheder også spille en vigtig rolle i at reducere den projekterede vandmangel på 40 procent i 2030. Det er nødvendigt, at det sker på lokalniveau, da en liter vand, der er sparet et sted med rigelige vandressourcer, ikke giver de samme positive resultater som en liter, der er sparet et sted, hvor der er for lidt vand.

Når alt kommer til alt er disse ting ikke separate problemer", sagde Tenuta. "Der er ingen, der ønsker at ende i en situation, hvor en virksomhed er på kant med deres lokalsamfund, fordi alle kæmper mod alle om de samme vandressourcer. Vi ønsker at sikre, at virksomheder fortsat kan vokse og skabe velstand i en verden, hvor der er mindre vand. Samtidig ønsker hver virksomhed at bidrage til et højere mål: Tilstrækkeligt med rent vand til en overkommelig pris for alle, der lever på denne planet."

Relaterede historier

Besøgende, der så denne historie, så også på

Dette er en karrusel. Brug knapperne Næste og Forrige til at navigere, eller springe frem til et dias med dias-knapperne.