Forbedring af bæredygtigheden
ved Lindström's Luumäki anlæg

Lindström Logo

Situationen

Lindström, en af de ledende tekstilvirksomheder i Europa, vasker omkring 1 millioner kilo tekstiler hvert år i Luumäki, Finland.

Omkring 10 til 15 procent tekstiler, der bliver vasket ved anlægget, er beklædningsgenstande med refleksstriber: En vigtig funktion i forskellige typer arbejdstøj og personlig beskyttelsesbeklædning.

Rengøring af disse tekstiler er hårdt arbejde. Industriel forurening, såsom mekanisk olie, sod eller snavs blandet med olie kræver en meget alkalisk vaskeproces. På samme tid er refleksstriberne på disse beklædningsgenstande meget følsomme over for alkaliske vandforhold, og har en tendens til at miste deres reflektive egenskaber efter kun ti vaske. Det er på trods af, at resten af beklædningen stadig er i fin stand og kan bruges mindst 20-25 gange mere.

I et forsøg på at løse denne opgave, besluttede Lindström at indgå partnerskab med Ecolab for at forbedre vaskeprocessen for beklædninger med refleksstriber. Det var med målet om at reducere affald, samtidig med at man forbedrede tekstilens livscyklus.

Sammen var vi i stand til at forbedre de reflektive stribers livscyklus med ekstra 10 cyklusser, der resultaterede i årlige besparelser på 40.000.

Sammen var vi i stand til at øge refleksstribernes livstid med ekstra 10 cyklusser og spare mindst € 40k årligt.

Industrial washing machines

Løsningen

Sammen valgte vi Luumäki-anlægget til at implementere vores Performance Industrial vaskeløsning, særligt designet til at imødekomme de særlige vaskebehov for industrielt arbejdstøj, og forbedre levetiden for refleksstriber. Ved at kombinere omhyggeligt udvalgt overfladeaktiv blanding, patenteret teknologi til fjernelse af snavs og en ny, mild alkalisk forstærker, fjernede programmet den vanskelige industrielle snavs ved 60°C, uden at fjerne refleks-egenskaberne fra arbejdstøjet.

Gennem 'Performance Industrial' understøtter Luumäki-anlægget nu Lindströms bidrag til en ansvarlig produktion og forbrug. Med dette program har Lindström også skabt mere værdi for sine kunder: Arbejdstøjet fremstår pænere, mere slidstærkt og producerer langt mindre affald, til sammenligning med almindelige vaskeprogrammer.

Washing machine with icons for energy, assets and waste

VIRKNINGEN

Lavere energiforbrug

Den lavere vasketemperatur og reduktion af genvask sparer 124.000 kWh/året (svarende til det årlige energiforbrug for 6 mennesker). Dette reducerer det samlede energiforbrug ved anlægget med tre procent.

Længere livscyklus for refleksstriber.

Beklædninger med refleksstriber kan vaskes mindst ti gange mere med et særligt vaskeprogram, der blev udviklet sammen med 3M, og sparede Lindström omkring € 40,000 per år.

Mindre affald

En øgning af refleksstribernes livscyklus formindskede tab af tekstilstyrke med 59 procent og reducerede den kemiske skade til næsten nul.

Vis alle historierDownload hele casestudiet

Lignende succeshistorier fra kunder

Besøgende, der så denne historie, så også på

Dette er en karrusel. Brug knapperne Næste og Forrige til at navigere, eller springe frem til et dias med dias-knapperne.