Produktgrupper og værste tilfælde-produktrationale

Begynd din valideringsrejse ved at identificere de produktgrupper, du rengør i dit anlæg.  

Ecolab Life Sciences: Product Groups and Worst-Case Product Rational

Enhver guide til rengøringsvalidering vil anbefale dig at starte din valideringsrejse ved at identificere de produktgrupper, du rengør i dit anlæg.

I denne proces beskriver du først kriterier, der definerer disse grupper, og kategoriserer derefter hvert produkt i disse grupper. Dernæst identificerer du en rationale til at vurdere det sværeste produkt at rengøre i hver gruppe, og baseret på denne, identificerer du det sværeste produkt at rengøre i hver gruppe. Hvordan du gør dette, kan påvirke det arbejde, der er forbundet med udførelse af validering, og påvirke fremtidige valideringer betydeligt.

Hvor starter du?

Overvej først produkttypen fra et forbruger- eller "aktivt" perspektiv, såsom shampoo, balsam, solcreme, tandpasta, maske. Hvis du kategoriserer dine produkter på denne måde, skal du sikre dig, at det stemmer overens med din operationelle praksis og rengøringsprocedurer.

For det andet skal du overveje produktform: væske, cremer, pastaer, varm fyld osv. Hvis du kategoriserer dine produkter på denne måde, skal du igen sørge for at tilpasse det til din operationelle praksis og rengøringsprocedurer. Denne fremgangsmåde kan gøre det muligt at reducere antallet af produktgrupper og stadig dække alle nøglekomponenter i rengøringsvalideringer.

Og for det tredje, hvis du producerer OTC'er, skal du overveje at gruppere produkter efter OTC Active. Dette kan give dig mulighed for at indstille det højeste aktive indhold som det, der valideres.

Hvad gør du så med disse kategorier? Føj en kolonne til din liste over produkter for produkttype, produktform og OTC Active-indhold. For eksempel kan et produkt være en "shampoo", "flydende" og OTC - salicylsyre-5 % eller "lotion", "creme" og ikke aktiv.

Næste trin er at identificere det "sværeste at rengøre". Indeholder den silikone, TiO2 eller olier? Vi stiller dette spørgsmål, for inden for dine "flydende produkter" har du måske nogle, der indeholder silikone, der forhindrer dine aktive stoffer i at blive fjernet. Hvis vi identificerer den korrekte ingrediens, der er vanskelig at fjerne, så sikrer fjernelse af denne ingrediens under rengøring, at alle andre produkter i den produktgruppe med lavere mængder af denne ingrediens også kan renses. At lave matrix med dit aktive indhold kan forenkle din rengøringsvalideringsmatrix, samtidig med at du sikrer, at alle aktive niveauer kan fjernes.

Dette er også vigtigt i fremtiden. Efter samme tankegang kan fremtidige produkter, der introduceres til produktionsområdet med højere niveauer af aktive stoffer, eller højere niveauer af den vanskelige ingrediens i den pågældende produktgruppe, kvalificere det produkt som et nyt "worst case-produkt" og kræve rengøringsvalidering. Alle nye produkter med lavere aktive stoffer eller lavere niveauer af den ingrediens, der er vanskelig at rengøre, vil ikke blive betragtet som en ny "worst case" og vil derfor ikke kræve en fornyelse af rengøringsvalideringen.

Således kan vigtigheden af ​​at vælge dine produktgrupper og "worst case" -produkt påvirke omfanget af dine nuværende rengøringsvalideringsaktiviteter såvel som dine fremtidige revalideringskrav. Hvis du har brug for hjælp til at gennemarbejde dine produktgrupper og deres indvirkning på rengøringsprocesser, har Ecolab et team af rengøringsvalideringseksperter klar til at hjælpe.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

Ecolabs Life Sciences-afdeling er dedikeret til udviklingen af de bedste produkter og tjenester til at støtte vores kunder i medicinalindustrien samt plejeproduktindustrien.

Relaterede artikler om personlig pleje