Et skifte i tankegang: Rengøring for tillid

Fem vigtige overvejelser for at skabe tillid til renheden på dine faciliteter

Open office with two workstations

Da retningslinjerne fortsætter med at ændre sig, og ivrige lånere, medarbejdere og studerende vender tilbage, erkender faciliteter af alle typer – fra kommercielle kontorer og detailhandlere til skoler og universiteter, at renheden og sikkerheden i lokalerne spiller en meget større rolle i at forme offentlige opfattelser. Folk, der plejede at gå ind på et toilet og tænkte: "Ser det rent ud og dufter det rent?" overvejer nu, "Hvornår er det sidst blevet desinficeret?" Enhver facilitet skal fokusere på at skabe tillid hos dem, der kommer ind – og dette kræver lidt af en ændring af tankegang: fra rengøring for udseende til rengøring for tillid.


Light bulb Icon

Øget bevidsthed om risici for folkesundheden

Vores kollektive bevidsthed om risici for folkesundheden, der lurer på hverdagens steder, er steget i løbet af det seneste år. En forbrugerundersøgelse fra Ernst & Young viste, at 7 af 10 siger, at de er mere opmærksomme på hygiejne og rengøring i virksomheder. Denne bevidsthed rækker langt ud over den seneste pandemi; vi ved alle mere om, hvordan patogener som influenza, norovirus, MRSA og endda rhinovirus, der forårsager forkølelse, kan spredes inden for lukkede rum. Til gengæld er forventningerne til faciliteters renhed højere. Organisationer af alle typer har intensiveret hygiejneprotokollerne i det seneste år, og Ecolab's undersøgelser viser, at forbrugerne ønsker at se, at ligeså meget eller mere rengøring og desinfektion fortsætter, selv efter COVID-19-vacciner er blevet udbredt1.

Hand wiping icon

Rengøring for folkesundhed – og sikkerhed

For de fleste organisationer har renhed traditionelt været mere fokuseret på opfattelsen af rent: Ser rummet rent ud? Dufter det rent? Disse visuelle og olfaktoriske signaler har tjent som pålidelige (ofte underbevidste) signaler omkring en facilitets renhed. Men i dag ved vi alle mere end nogensinde, at udseendet kan bedrage, når det kommer til renhed. Organisationer og faciliteter af enhver type – såvel som deres brugere – er blevet mere oplyste omkring overordnet almen hygiejne. Vi ser alle renhed som mere direkte forbundet med sundhed og sikkerhed i de rum og steder, vi bor, leger, handler, lærer og arbejder.

Fem nøgleovervejelser

Når organisationer foretager et permanent skifte til rengøring for sundhed og sikkerhed

 1. Opnå en videnskabsbaseret rengøring
  Rent kan have mange betydninger. Men i dag betyder øget offentlig forståelse af videnskaben om rengøring, at faciliteter skal gå ud over de grundlæggende æstetiske elementer. At optjene tillid fra lånere, studerende og/eller medarbejdere betyder at levere en videnskabsbaseret rengøring, der konsekvent dræber patogener som influenza, norovirus, SARS CoV-2 og rhinovirus, den virus, der forårsager forkølelse. Samarbejde med et rengøringsfirma med dyb faglig ekspertise inden for almen hygiejne vil sikre, at du har implementeret et robust og omfattende rengøringsprogram bygget med videnskabeligt understøttede produkter og procedurer, der kan hjælpe dig med at opnå den videnskabeligt baserede rengøring, du behøver for at opnå og bevare kundernes tillid.
 2. Sørg for overholdelse af processer og rengøringsprotokoller
  Du skal stå inde for, at dit team følger brugsanvisningen på produktetiketten for at sikre rengøringseffektivitet – og sørge for, at de bruger produkter på de overflader, de er formuleret til (dvs. hårde vs. bløde/polstrede overflader, fødevarekontakt vs. non-food kontaktflader osv.). Din kemikalieleverandør bør kunne samarbejde med dig for at give undervisning og træning til dit team i bedste praksis for at levere ensartede resultater, øge operationel effektivitet og glæde brugerne af dine bygninger.
 3. Gennemgå og gør træning af personale lettere
  En af de største barrierer for "rigtig" rengøring er træning. I mange organisationer modtager medlemmer af rengøringsteam omfattende træning under den indledende onboarding – men kun lidt løbende uddannelse for at styrke eller supplere denne indledende træning. Efterhånden som rengøringskravene udvides og bliver mere komplekse, bør organisationer revurdere deres personaletræningsprogrammer for at sikre, at de bruger de rigtige produkter på den rigtige måde. Med stigende lønomkostninger og personalemangel, der lægger pres på rengøringsteams, kan det være svært at finde tid til løbende træning af personale. Heldigvis kan nogle førende leverandører af rengøringskemikalier tilbyde supplerende personaletræning og uddannelsesressourcer – herunder praktiske online-, on demand-ressourcer og videoer, der er tilgængelige for personalet, samt træning på stedet, når det er nødvendigt.
 4. Find innovative rengøringsløsninger for at øge effektiviteten
  Rengøring for tillid kan i sidste ende hæve standarderne for, hvad der kræves af rengøringsteams. Innovation inden for rengøringskemi har skabt unikke produkter, der kan hjælpe dit rengøringsteam med at opfylde strengere rengøringskrav – mere effektivt. Se efter desinfektionsmidler og desinficerende produkter med klassens bedste kontakttider, hvilket gør dit team i stand til sikkert at dræbe farlige patogener hurtigere. Udnyttelse af produkter til flere formål kan hjælpe med at opnå rengøring og desinficering/desinfektion i et enkelt trin, hvilket sparer dit personale betydelig tid. Påføringsmetoder kan også være med til at øge effektiviteten. Overvej elektrostatiske sprays for mere effektiv og grundig påførelse af godkendte desinfektionsmidler i områder, der kan rengøres uden andre til stede, eller formater som servietter for at give en bekvem, brugervenlig løsning."
 5. Overvej et program med verifikation af rengøringen
  Faren ved patogene organismer er, at de er mikroskopiske – alt for små til at se med det menneskelige øje. På samme måde, selvom du følger korrekte rengøringsprocedurer, kan dine kunder ikke se, at alle patogener er blevet dræbt. Så hvordan inspirerer du til tillid? Sandheden er, at udseendet stadig er vigtigt. Første indtryk af, hvordan et rum ser ud og lugter, vil styre adfærd – og 85 % af mennesker siger, at det er vigtigt, at de ser synlige tegn på rengøring.

  Folk stoler også på ekspertise – og 2 af 3 forbrugere siger, at de ønsker, at virksomheder skal "bevise" deres engagement i sundhed og sikkerhed gennem en uafhængig revision. Det er grunden til, at flere organisationer henvender sig til uafhængige servicepartnere indenfor verifikation af rengøring for at sikre, at deres rengøringsprotokoller følger bedste praksis og er effektive i forhold til deres specifikke rengøringsbehov. Servicepartnere kan også hjælpe med at verificere, at du bruger de rigtige produkter og processer til at etablere og vedligeholde en ensartet rengøring.

Circular icon that says 95% inside

95 % af forbrugerne siger, at de stadig gerne vil se lige så meget – eller endnu mere – rengøring og desinfektion efter vaccination.


Rengøring for tillid giver
omfattende forretningsværdi

Virkeligheden er, at rengøring for tillid kan give et skifte i personaleprioriteter og dine overordnede operationer, men det er en værdifuld investering, da øgede kundeforventninger er kommet for at blive. Faktisk siger 95 % af forbrugerne, at de stadig gerne vil se så meget – eller endnu mere – rengøring og desinfektion efter vaccination. Og som Deloitte advarer om, er rengøring for selvtillid en "vind eller forsvind"-udfordring: "Det fører enten til øget tillid eller slet ingen tillid."


Desuden er rengøring med folkesundheden i tankerne en værdig investering, der også leverer forretningsværdi på flere andre måder, da de fleste organisationer konkurrerer på brugeroplevelse, og folk i stigende grad opsøger værdidrevne organisationer, der stemmer overens med deres værdier:

 • Prioritering af personalets sundhed og velvære kan hjælpe med at reducere omkostningerne ved fravær, øge personaletilfredsheden, forbedre fastholdelsen og mindske de høje omkostninger ved udskiftning.
 • Rengøring for tillid kan løfte brugeroplevelsen og forbedre dit brand og opbygge dit omdømme.
 • At demonstrere dit engagement i renere, sikrere offentlige rum viser, at din organisation værdsætter ansvarlig forretningspraksis, som folk sætter pris på – fra at fremme velvære for dine medarbejdere og gæster til at hjælpe med at bygge renere, sikrere offentlige rum.

 


1. "Post-Vaccine Consumer Attitude Study," Januar 5, 2021 (betalt af Ecolab)

Download artiklen (PDF)

Relaterede artikler