Hvilken metode er den bedste til at reducere falske positive resultater i steriltest?

For at frigive sterile lægemidler og produkter til markedet, skal de først bestå en steriltest.

BiotechSlider_scientist_microscope.jpg

Hvordan man sikrer steriltest er et titusind kroners spørgsmål for ethvert farmaceutisk firma. I denne artikel redegør vi for, hvilken af ​​de fire almindelige metoder, der er den mest effektive til at reducere falske positive resultater.

Indsatserne til steriltest kunne ikke være højere. Hvis medicin er kontamineret, og en forkert udført steriltest ikke registrerer det (dvs. falsk negativ), kan det føre til frigivelse af kontamineret medicin, hvilket kan forårsage skade eller i alvorlige tilfælde endda patienters død. 

I modsætning hertil, hvis medicinen ikke er kontamineret, men steriltesten bliver kontamineret af operatøren eller miljøet, dvs. en falsk positiv, kan konsekvensen af ​​dette forsinke produktfrigivelsen; og i værste fald kan det føre til millioner af dollars tabt i kasserede produkter. 

For at reducere falsk-positive resultater, bør steriltest udføres i et aseptisk miljø. Der er forskellige barriere-systemkonfigurationer, der bruges til at danne et aseptisk miljø. De mest almindelige metoder er beskrevet nedenfor.


Klasse A-renrum


Klasse A (ISO {[# 0]})-renrum er effektive til at udføre steriltests, da de tilbyder et rent miljø til beskyttelse af produktpartier mod patogener.

Men der er en hage ved det.

Problemet med Klasse A-renrum er, at mennesker er fysisk tilstede i rummet uden adskillelse mellem personale og prøven, der testes. Da personale er den største forureningskilde, skaber dette en risiko for at kontaminere prøven og generere et falsk-positivt resultat. 

Den anden udfordring med denne metode er, at renrum i denne klassificering, er ekstremt dyre at vedligeholde og der er begrænset plads. De bruger ofte mere plads og ressourcer end det egentlig er nødvendigt. Så dette er ikke en omkostningseffektiv metode til steriltest. 


Biologisk sikkerhedskabinet eller laminar luftstrømshætte i Klasse B-renrum


Et biologisk sikkerhedskabinet (BSC)/Laminar luftstrømshætte (LAF) er et halvlukket arbejdsområde, der giver begrænset miljøbeskyttelse af patogener fra prøven, der testes, ved hjælp af ensrettet luftstrøm. Da personale er den største kilde og risiko for kontamination, er dette en stor fordel og betyder, at denne metode giver et bedre beskyttelsesniveau end et Klasse A-renrum.

Den ekstra beskyttelse af en BSC betyder, at processen kan udføres i et renrum af lavere kvalitet, og derfor medfører denne metode en lavere driftsomkostning end et Klasse A-renrum og kræver generelt mindre plads. 

Begrænsningen ved denne metode er imidlertid, at BSC'er stadig teknisk set er åbne overfor miljøet, så der stadig er risiko for menneskelig eksponering på en prøve til steriltest. For at omgå denne begrænsning, tager nogle producenter fat på enheder, der kombinerer den omkostningsbesparende fordel ved et biosikkerhedskabinet med effektiviteten af ​​renrum. 


Isolator


En isolator er et arbejdsområde, der er fuldstændigt isoleret fra personale og miljø, som gør det muligt for operatører at udføre steriltests, samtidig med at der opretholdes et aseptisk arbejdsområde. En isolator er i bund og grund et forseglet kabinet, der leverer HEPA-filtreret laminar luftstrøm og skaber et Klasse A-miljø. Brugere udfører tests gennem handsker monteret på isolatoren. Denne adskillelsesgrad reducerer eller eliminerer risikoen for, at en prøve til steriltest bliver udsat for personale, og denne metode udgør således den laveste risiko ved steriltest. Mange isolatorer kan også tilsluttes et eksternt dekontaminationssystem og dekontamineres med hydrogenperoxid-damp. 

Dekontamination med hydrogenperoxid-damp er et alternativ til manuel desinfektion, hvor der er tilbøjelighed til menneskelige fejl. Processen med dekontamination giver en 6-log sporicid reduktion og sikrer en jævn dækning på alle overflader, hvilket betyder, at pålidelig desinfektion kan opnås – når den bruges i henhold til brugsanvisningen – på overfladerne af testmaterialerne og udstyret lagt ind i kabinettet mellem hver prøve til steriltest, hvilket reducerer risikoen for kontamination betydeligt.

Isolatorer er blevet populære, fordi de kombinerer renligheden i et renrum dog med en mindre profil. Faktisk hedder det i afsnit XI i FDA's 2004-vejledning: "Brug af isolatorer til steriltest minimerer risikoen for et falsk-positivt testresultat."

På trods af fordelene kan traditionelle isolatorsystemer være uhåndterlige. 

De mest almindelige isolatorer er store kasser bygget i rustfrit stål. Deres store størrelse, tunge vægt og specialiserede dele gør dem til en permanent del af det rum, de er installeret i. Dette udmønter sig i længere gennemløbstid ved køb af et nyt isolatorsystem. Traditionelle isolatorsystemer kan tage 10 - 12 måneder at producere, levere, installere og godkende; og alt stort udstyr bygget af rustfrit stål har en tendens til at være temmelig dyrt.

Isolatorsystemer er også ofte placeret i et Klasse B-renrum, som snarere forværrer end løser problemet med omkostningseffektivitet. Da isolatorsystemer giver fuld adskillelse til miljøet, kan isolatorsystemer imidlertid placeres i renrum af lavere klasse, som koster mindre at vedligeholde.

Rengøring af isolatorer kan også være en udfordring, da de har et stort indvendigt overfladeareal og sjældent har et indbygget system til dekontamination. Dette gør dekontamation mellem hver produkttest tidskrævende.

Så selvom traditionelle isolatorsystemer giver mange fordele, er der faktorer, der gør dem vanskelige at implementere. På grund af dette begynder mange producenter at bruge en nyere, mere effektiv og omkostningseffektiv metode. 


Modulært isolatorsystem med integreret biodekontamination


Ligesom traditionelle isolatorsystemer bruger denne metode hydrogenperoxid-damp til at dekontaminere indholdet, før der udføres en test, men den vigtigste forskel er, at dampgeneratoren er fuldt integreret i isolatoren; frem for at være adskilt. 

Med muligheden for indbygget hurtig bio-dekontamination kræver en isolator med en integreret bio-dekontaminationsgenerator et mindre fodaftryk end et traditionelt isolatorsystem, og har typisk et lavere energiforbrug og er ofte mere omkostningseffektivt, da isolatorsystemet og bio-dekontaminationsgeneratoren ikke behøver anskaffes hver for sig.

Sammenlignet med et traditionelt isolatorsystem er den ekstra fordel ved et modulært isolatorsystem, at testoutput øges væsentligt, da en steriltest kan udføres i et kabinet, mens den næste sending dekontamineres i det tilstødende kabinet på samme tid.

Nogle moderne modulære isolatorsystemer med en integreret biodekontamineringsgenerator er typisk mindre end traditionelle isolatorsystemer og er lavet af polypropylen. Dette gør dem lettere, nemmere at samle og mere omkostningseffektive og betyder, at fremstilling, installation og validering kan udføres indenfor et meget kortere tidsrum på 3 - 4 måneder sammenlignet med et traditionelt isolatorsystem.

Med andre funktioner såsom miljøovervågning og en integreret steriltestpumpe, er det denne kombination af fordele – isolering, omkostningseffektivitet, fleksibilitet og størrelse – der har ført til, at mange førende medicinalfirmaer har indført modulære isolatorsystemer med integreret biodekontamination i deres anlæg til steriltest.

Relaterede artikler