Christophe Beck efterfølger Doug Baker, som trækker sig tilbage som CEO for Ecolab; Baker forbliver bestyrelsesformand

29. oktober 2020
Doug Baker and Christophe Beck

Doug Baker og Christophe Beck fra Ecolab

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc. bekendtgjorde, at Christophe Beck, Ecolabs nuværende direktør og COO, overtager posten efter Douglas Baker, Jr. som virksomhedens CEO med start d. 1. januar 2021, således at han bliver direktør og CEO. Beck er også blevet valgt til Ecolabs bestyrelse.

Baker, Ecolabs nuværende direktør og formand, træder tilbage som CEO, men forbliver formand for bestyrelsen.

Baker kommenterede på Becks forfremmelse med ordene: "Jeg er utroligt glad for, at bestyrelsen har udnævnt Christophe som min efterfølger, da jeg mener, at han er det bedste valg. Han har været en dygtig leder og enestående samarbejdspartner for at fremme og opbygge Ecolabs forretning og strategi. Siden han startede i Ecolab i 2007, har han klaret det utrolig godt med større og stadigt mere varieret ansvar i vores virksomhed, blandt andet med at styrke vores forretning, opbygge vores teams, fremme vores kompetencer og forme en stærkere fremtid. Han er en enestående forretningsleder og, hvad der er mere vigtigt, et godt menneske. Hans passion, dedikation, vision og innovative sind vil komme vores medarbejdere, kunder og aktionærer til gode.

Jeffery Ettinger, Lead Director i Ecolabs bestyrelse, kommenterede på overgangen med ordene: "Denne bekendtgørelse har fulgt en nøje planlagt og gennemtænkt proces. Christophe Beck er en erfaren forretningsmand og vi er meget begejstrede for hans evne til fortsat at opbygge Ecolabs globale forretning og markedsledelse. Han har leveret enestående resultater igennem hele sin karriere og har siden han startede i Ecolab for 13 år siden været en nøglespiller, der har hjulpet med at styrke virksomheden, dens position og muligheder for nye vækstområder. Bestyrelsen ser frem til at arbejde sammen med Christophe i hans nye rolle.

"Samtidig vil vi gerne sige en stor tak til Doug for hans fremragende arbejde som CEO de sidste 16 år. Det har været en periode med stor forandring og strategisk udvikling for Ecolab. I Dougs tid har vi styrket vores globale lederskab på virksomhedens traditionelle forretningsområder, rengøring og desinfektion, udvidet vores markeder væsentligt gennem tilføjelsen af forretninger inden for vandbæredygtighed og sundhed/life science og har løbende forbedret alle aspekter af virksomhedens drift. Under hans ledelse, er Ecolab blevet markedsførende inden for bæredygtighed, en formålsdrevet virksomhed, der er anerkendt for sin positive påvirkning i verden og for sin etiske praksis. Alt dette har skabt enestående resultater for vores aktionærer, øget Ecolabs markedsandele mere end otte gange og har øget virksomhedens værdi med 50 milliarder dollars. Vi ønsker ham tillykke med hans enestående resultat og takker ham for fortsat at sidde i bestyrelsen som formand."

Beck, 52, startede i Ecolab i 2007. Han besidder i øjeblikket posten som direktør og COO. Han har tidligere være næstformand og direktør for Ecolabs Nalco Water. Før dette var Beck virksomhedens næstformand og direktør for International Regions. Inden hans rolle i International Regions var Beck næstformand og direktør for global integration og overså integrationen efter akkvisitionen af Nalco. Becks tidligere roller hos Ecolab inkluderede næstformand for Institutional Sector; næstformand og generaldirektør for Institutional Foodservice - Nordamerika, og næstformand for Corporate Marketing and Strategy. Før han startede i Ecolab i 2007, var Beck leder i Nestlé i 16 år.

Beck kommenterede: "Jeg er beæret over denne mulighed og takker bestyrelsen for deres tillid. Jeg vil også gerne takke Doug for hans konstante støtte og vejledning i min tid hos Ecolab og for de muligheder, der har været med til at bane vejen for denne rolle. Vi deler den samme vision for Ecolab og føler den samme forpligtelse over for vores medarbejdere, vores kunder, lokalsamfundet og aktionærerne.

"Jeg er heldig at overtage en virksomhed i verdensklasse, som er stærk og har en god markedsposition, avanceret teknologi og, fremfor alt, de enestående teams i Ecolab, som får det hele til at ske, leverer fremragende resultater og værdi for vores kunder, ligesom de driver vores vækst og udbytte for vores aktionærer. Jeg ser frem til at samarbejde med Ecolabs teams, når vi fortsætter arbejdet for at skabe succes på den lange bane for denne fantastiske virksomhed og dens medarbejdere. Ecolab har aldrig før været i en bedre position til at kunne imødekomme vores kunders behov for vand, hygiejne og infektionsforebyggelse over hele verden på en bæredygtig måde. Jeg er så stolt af den positive indvirkning vi har haft på verden og tror vores fremtid er meget lys og uendelig."

Om Ecolab

Med sine næsten tre millioner kundelokationer, er Ecolab (ECL) verdensførende inden for vand-, hygiejne og smitteforebyggende løsninger og services. Med en årlig omsætning på $13 milliarder og mere end 45.000 partnere leverer Ecolab omfattende løsninger, datadrevne indsigter og personlig service for at fremme fødevaresikkerheden, fastholde rene og sikre miljøer, optimere vand- og energiforbrug og forbedre driftsmæssig effektivitet og bæredygtighed for kunder i fødevare-, sundheds- og hotelindustrien i mere end 170 lande over hele verden. www.ecolab.com

Følg os på Twitter @ecolab, Facebook facebook.com/ecolab, LinkedIn Ecolab eller Instagram Ecolab Inc.

(ECL-C)

Læs mere om Christophe Beck.

Læs mere om Doug Baker.

Investor kontakter:
Michael Monahan
651.250.2809

Andrew Hedberg
651.250.2185

Mediekontakt:
Roman Blahoski
651.250.4385

Kilde: Ecolab Inc.

Relaterede nyheder