Hydrogenperoxid-tåge versus Bioquells hydrogenperoxiddamp

De lyder måske ens, men der er store forskelle mellem hydrogenperoxid-tåge og Ecolabs Bioquell hydrogenperoxid-dampteknologi.

At forstå forskellene kan hjælpe dig med at vælge det mest effektive bio-dekontamineringssystem til dit anlæg.


Sammenlign fordampet og tåget hydrogenperoxid

Næsten ens, men forskellige

Både damp og tåge fordeler en hydrogenperoxidopløsning i luften med det formål at dræbe mikroorganismer på udsatte overflader. Men tåge er en helt anden teknologi end damp. Tågesystemer producerer aerosoldråber, der typisk varierer fra 8-12 mikron i diameter.

I modsætning hertil er fordampet hydrogenperoxid en damp, upåvirket af tyngdekraften i modsætning til aersoliserede væskedråber. Dette påvirker, hvor jævnt opløsningen fordeles, både i luften og på overflader. 

Effektivitet

Ifølge en undersøgelse i Infection Control and Hospital Epidemiology (ICHE)* var et enkelt Bioquell-system mere effektivt og hurtigere end to hydrogenperoxid-tågeenheder. Tåge kunne ikke deaktivere 50 % af de biologiske indikatorer gennem en række tests, mens Bioquell opnåede en succesrate på 100 %.


*Kilde: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21828962

Aktive ingredienser

Bioquells hydrogenperoxid-dampteknologi bruger en 35 % hydrogenperoxidopløsning uden andre aktive ingredienser. Nogle tågemuligheder forsøger at tage højde for et lavere hydrogenperoxidniveau, der spænder fra 1-20 %, med tilsætningsstoffer såsom pereddikesyre/eddikesyre, < 50 ppm sølv-ioner og orthophosphorsyre, der fordeles på dine patientstuer.

Dækning

Hydrogenperoxiddamp afsætter et jævnt lag mikrokondensat på alle eksponerede overflader i et lukket område, hvilket giver en ensartet effektivitet. Den unikke fordampningsproces er i stand til at dække komplekse former og områder, der er svære at nå.

Med tågesystemer er dråberne i flydende fase (ikke damp), som er tilbøjelige til påvirkning fra tyngdekraften, derfor er distributionen en udfordring. Dette betyder, at skjulte overflader - som undersiden af borde - ikke bliver effektivt bio-dekontamineret af tågesystemer.

Bioquell_Proteq_system_setup.jpg

Hydrogenperoxide dampsystemer og -tjenester

Hydrogenperoxid-dampteknologi har mange fordele i forhold til tågeteknologi. Klar til at udforske dine muligheder for hydrogenperoxid-dampsystemer? Se vores komplette udvalg af Bioquell-udstyr


Fordele ved Bioquell-teknologi

Bioquell icons

Resultatorienteret

Uanset om du ønsker en realtidsindikation af forventede resultater eller en valideret cyklus, tilbyder Bioquell kemiske indikatorer (CI'er) og biologiske indikatorer (BI'er) til at vise resultaterne.

Icon displaying complete decontamination

Eliminer mikroorganismer

Bioquell-teknologi opnår 6-log sporicid udryddelse på eksponerede overflader - en reduktion af 1,000,000 sporer på en overflade.

Icon displaying rapid

Effektiv

Bioquell-teknologien bruger en 35 % vandholdig opløsning af hydrogenperoxid af høj renhed til at producere den mikroorganismedræbende H202 damp. Med vores systemer er der ingen yderligere trin for at fjerne rester. Det betyder, at der ikke er nogen aftørring efter en cyklus.

Bioquell icons

Fokus på sikkerhed

Hvert Bioquell-system leveres med en håndholdt sensor til nemt at opdage lækager og sikre, at dit lokale er egnet til genindtræden ved afslutningen af en bio-dekontamineringscyklus.


Relaterede ressourcer