Vi er bedre sammen: Vi stræber efter bæredygtighed i kommercielle vaskerier

Elis building in Nanterre

SITUATIONEN

ELIS, som oprindeligt er grundlagt i 1883 som en familievirksomhed, står for "Europe Linge Services". Den nu internationale virksomhed inden for tekstil, hygiejne og servicefaciliteter har været med til at introducere forretningsmodellen med leasing af tekstil i Europa som en del af en brugsbaseret økonomi.

Samarbejdet mellem Ecolab og ELIS går helt tilbage til 1980'erne, hvor de første vasketunnelanlæg kom på markedet. Siden da har vi udviklet produkter og processer sammen med et øget fokus på bæredygtige løsninger og en fælles dedikeret indsats for at reducere de miljømæssige konsekvenser af at drive virksomhed uden at gå på kompromis med præstation.

ELIS og Ecolab bygger på et partnerskab, der har varet næsten 40 år, og leverer betydelige vand- og energibesparelser takket være ny emulsion-teknologi.

Difference between Ecolab's new emulsion type and regular detergent

LØSNINGEN

Ecolab er stolt af at kunne servicere adskillige ELIS-virksomheder over hele Europa. Lige nu er vi ved at implementere lean processer sammen med vores emulsion-vaskemiddel-teknologi for at sikre passende, præcis og sikker dosering, samtidigt med at vi reducerer vand- og energiforbruget. Det er et perfekt eksempel på, hvordan man kan opnå mere med mindre.

Med Ecolabs patenterede emulsion-teknologi hjælper vi virksomheder som ELIS med at reducere kemisk affald, skyllevandsbehov, forureningsbelasting og energiforbrug. Samtidigt forbedrer vi vaskeproduktiviteten og tekstilernes levetid.

I dette tilfælde har vi reduceret mængden af anvendte produkter med et forhold på 5:2 for pulver og emulsion. Ved at reducere den produktmængde, det er nødvendigt at transportere, kan vi reducere omkostninger og miljømæssig belastning.

Commercial Tunnel Washer

RESULTATET

Dette skift betyder, at vi hvert år sparer:

  • næsten 100.000 m3 ferskvand
  • 300.000 kg vaskekemikalier
  • ca. 4250 MWh energi
  • 380.000 Nm3 sparet naturgasekvialent
  • 875 ton CO2

Målet for dette år er at flytte en anden gruppe af vaskerier fra pulver til emulsion og skabe de samme fordele. Sammen med vores partner ELIS gør vi mere med mindre.

Vis alle historierLøsninger til kommercielle vaskerier

Relaterede historier

Besøgende, der så denne historie, så også på

Dette er en karrusel. Brug knapperne Næste og Forrige til at navigere, eller springe frem til et dias med dias-knapperne.