Ecolab Life Sciences Annex 1 image

Annex 1 – Hvilken konsekvens har det for jeres rengørings- og desinfektionsmiddel?

Vigtige områder, der kan blive påvirket af de nye Annex 1-krav er:

Rengøring og desinfektion – en klar skelnen mellem rengøring og desinfektion. Bedre klarhed og retningslinjer placeres nu på validering og bevisbyrden for desinfektionsprocesser.

Klar til brug – med øget krav til filter- og vandforbrug og generelle krav til bevis for sterilitet og ydeevne bliver det væsentligt sværere at producere desinfektionsmidler fra koncentrat. Dette gør klar til brug-produkter langt mere attraktive, når man tager omkostningerne i betragtning.

Rester – med særlige krav om, at der nu bliver fjernet rester og potentielle risici til produkter og processer i forbindelse med rester, er der et stort behov for en risikobaseret tilgang til styringen af desinficeringsrester.

Overføringsdesinfektion – den nye Annex 1 introducerer behovet for en valideringsliste over genstande, der overføres i processen samt hvilke kemikalier, der anvendes til at desinficere disse genstande. Alt, der ikke fremgår af denne liste, kræver overvågning og en risikobaseret tilgang på linje med biobyrde-risikoen.

Træning og validering – der er et øget krav om træning af operatører, særligt i forhold til rengøring og desinfektion.

CIP (Cleaning in Place) – Den nye Annex 1 opremser retningslinjer, der skal opfattes som en del af enhver vurdering, når man går over til engangsteknologier.

På alle disse områder har Ecolab en unik mulighed for at hjælpe med at levere løsninger og personlig træning og validering af høj kvalitet med hjælpe fra vores team af globale tekniske konsulenter (GTC'er).

For mere information, tal venligst med din Ecolab-repræsentant eller send os en e-mail her: infols@ecolab.com.

 

 

 

Technical expertise from tech experts
Teknisk ekspertise fra brancheeksperter

Ecolabs Life Sciences-eksperter brænder for patientsikkerhed, kundetilfredshed og overholdelse af retningslinjerne. Vi tilbyder producenter partnerskab og tillid gennem opnåelige rengørings- og desinfektionsprogrammer.