Sådan godkender EPA desinfektionsmidler til brug under en pandemi

Af Jenny Pavlovsky, Regulatory Manager, Ecolab Life Sciences

Ecolab | Handwashing Insights from COVID-19

Alle antimikrobielle produkter registreret hos U.S. Environmental Protection Agency (EPA) kræves gennemgået grundigt ved videnskabsbaseret gennemgang af data. Herunder emner som effektiviteten til at understøtte påstandene og brugsanvisningen på etiketten, samt opfyldelse af specifikke præstationsstandarder for at fremsætte folkesundhedsanprisninger. Under et udbrud af en ny virus findes der imidlertid ingen produkter på markedet, der kan hævde at dræbe virussen. Dette skyldes, at det kan tage op til et år eller mere at få godkendt et virusrelateret udsagn gennem standardregistreringsprocessen.

Identifikation og adressering af patogener, der enten for nylig dukkede op eller spredes hurtigt eller stiger i sværhedsgrad, er et konstant fokus for centre for sygdomskontrol. Når først centeret for sygdomskontrol har identificeret et nyt patogen og har anbefalet desinfektion af miljøoverfladen for at kontrollere dets spredning, kan EPA muliggøre aktivering af Emerging Viral Pathogen (EVP) -politikken for at hjælpe med at identificere og godkende desinfektionsmidler, der viser sig effektive mod lignende patogener. 

EVP-politikken er en frivillig totrinsproces til at registrere eller foretage en ændring af et kvalificeret produkt med nye patogen-påstande. EVP-politikken gør det muligt for producenter af desinfektionsmiddel at ansøge om muligheden for at fremsætte et EVP-krav inden eller under et udbrud baseret på specifikke kriterier. I tilfælde af et EVP-krav, skal der også indsendes yderligere data, der demonstrerer et produkts evne til at inaktivere en virus, der anses for at være mere resistent end den virus, der er årsagen til det aktuelle udbrud. Med hensyn til vores nuværende pandemi er coronavirus en omsluttet virus, hvilket gør dem til en af ​​de nemmeste vira at dræbe med det rigtige desinfektionsmiddel.

EPA har offentliggjort en liste over alle produkter, til hvilke EVP-krav blev søgt og godkendt til brug under COVID-19-udbruddet. Denne offentliggjorte fortegnelse er tilgængelig ved at klikke her og kaldes liste N. Siden den første offentliggørelse af denne liste har EPA udvidet produktets berettigelse til optagelse til at omfatte produkter, der har udvist effektivitet mod et andet humant coronavirus svarende til SARS-CoV-2 og produkter, der er godkendt til brug mod vira, der er sværere at dræbe end SARS-CoV-2, såsom norovirus. EPA forventer, at alle produkter på liste N er effektive mod SARS-CoV-2 når de anvendes i henhold til etiketvejledningen.

Ecolab har et stort udvalg af produkter på liste N, der er egnede til Healthcare-, Institutional- og Life Sciences-anvendelse. Specifikt inkluderer vores Life Sciences-produkter Klercide 70/30 IPA, Klercide Active Chlor, Oxonia Active og COSA™ Oxonia Active og Bioquell Vapoized Hydrogen Peroxide. At arbejde med leverandører som Ecolab Life Sciences, der har regulerings- og F&U-teams, der aktivt arbejder med EPA om politikker som EVP, er et let skridt at tage for yderligere sikkerhed for at din leverandør og de produkter, de tilbyder, fortsat vil imødekomme dine behov, når kravene til rengøring og desinfektion fortsætter med at udvikle sig.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

Life Sciences

Ecolabs Life Sciences-afdeling er dedikeret til udviklingen af de bedste produkter og tjenester til at støtte vores kunder i medicinalindustrien samt plejeproduktindustrien.

Relaterede artikler om renrum

Se alle artikler