David Collins

David Collins

KVALIFIKATIONER:

  • First Class Honors BSc Biology
  • Mikrobiolog i medicinal og produkter til personlig pleje
  • Quality Manager med mikrobiologiske leverandører
  • Solid erfaring med kvalitetssystemer, overholdelse af lovgivningen, validering og kvalitetssikring
  • David bliver til marts en IRCA-akkrediteret auditør

David Collins
Global Technical Consultant

David Collins er biolog og har mere end 8 års erfaring med farmaceutisk og kosmetisk mikrobiologi. Da han gik på University of Portsmouth, opnåede David sin udmærkelse i biologi, hvor han senere afsluttede med en placering i laboratorierne for stamcelleforskning ved University of Palermo, Sicilien. David startede sin karriere i mikrobiologi i kosmetikindustrien. David blev herefter QA-mikrobiolog hos en tredjeparts kosmetikproducent og arbejdede som en del af Estée Lauder-gruppen med forskning og udvikling af produkter til personlig pleje. Ved siden af administration af test af konserveringsmidlers effektivitet og rutinemæssige mikrobiologiske metoder var han ansvarlig for gennemgang og vurdering af afvigelser og global anlægsrevision med henblik på at vurdere og validere produktionen og frigivelsestest. Mens han var hos Estée Lauder, superviserede David projekter som implementering af hurtige mikrobielle påvisningsmetoder og færdiggjorde samtidig sin Level 3-certificering i First Line Management på Chartered Management Institute.

David har også bestridt stillinger som mikrobiolog hos GlaxoSmithKline med ansvar for miljømæssig kvalitetskontrol på det farmaceutiske produktionsanlæg og inkorporering af sterile og ikke-sterile produktionsflows til A-niveau (Class 100). Han gennemførte mikrobiologisk overvågning af orale, sterile, primære og stabiliseringsprodukter og overholdt de strenge GMP-krav med regelmæssig analyse af mikrobiologiske tendenser i renrum og kontrollerede miljøer.

Før han startede i Ecolab var David Quality Manager hos et mikrobiologisk laboratorie med ansvar for drift og vedligehold af det UKAS-akkrediterede Quality Management System, der sikrer overholdelse af ISO 17025 og GMP-standarder, der påkræves af både MHRA og FDA. Virksomheden udfører en bred vifte af mikrobiologiske tjenester for medicinalindustrien og dækker de fleste industrielle mikrobiologiske teknikker, test af desinfektionsmidler/validering og specialistservices inklusive revision af kvalitetssystemer, risikovurdering, validering og laboratorietræning.

David startede hos Ecolab i 2019 som Global Technical Consultant hos Ecolab Life Sciences. Det er en teknisk rolle med rådgivning om korrekt applikation og brug af specialiserede renrumsbiocider og rengørings- og desinfektionsudstyr til Life Sciences renrum i henhold til retningslinjerne og bedste praksis.

David arbejder i øjeblikket på at blive IRCA-certificeret GMP-auditør i Pharmaceutical Quality Management Systems (PQMS) og har et mål om at gennemføre en CPD-log for at opnå titlen som 'auditør'.