Thomas Altmann

Thomas Altmann

KVALIFIKATIONER:

  • RDE Service Engineer & Cleaning Validation Manager
  • +20 års erfaring i farmaceutisk bioteknologi og personlig pleje samt optimering og validering af rengøringsprocesser
  • Statsautoriseret fødevarekemiker (Wuppertal Universitet, Tyskland)
  • Medlem af ASTM E55 WK15778 Cleaning Process Development & Validation Team (den nye ASTM risikobaserede Cleaning Validation Process Standard blev udgivet i marts 2018)
  • Aktivt medlem af Parenteral Drug Association (PDA)
  • Opdateringer om rengøringsvalideringsprocesser til Teknisk Rapport 29 (2019)

Thomas Altmann
Global Technical Manager

Thomas er ekspert i rengøringskemikalier, rengøringsprocesser og -validering og overholdelse af lovgivningen. Som Global Technical Manager giver Thomas teknisk rådgivning om optimering af rengøringsprocesser til producenter i bioteknologi, API, personligpleje og medicinalindustrien i Europa, Mellemøsten Asien og Afrika.

Thomas har 20 års konsulenterfaring med optimering af rengørings- og sanitetsprocesser i medicinal- og biotech-industrien og API-produktion og kosmetik og personlig pleje. Han er ekspert i rengøringsvalidering af produkter til kontaktoverflader på tværs af alle typer af produktionsudstyr til lægemidler og personlig pleje. Han har erfaring med at håndtere resultater af lovgivningsmæssige inspektioner i relation til rengøringsprocesser og med forebyggende implementering af CAPA-planer.

Thomas har over de seneste fem år udviklet mere end 1500 rengøringsprogrammer og anbefalinger til virksomheder til personlige pleje og medicinalindustrien. Han holder regelsmæssigt foredrag og workshops for førende organisationer: ISPE (International Society of Pharmaceutical Engineering), Informa LifeScience, VDMA og FDANEWS.

Thomas bidrog væsentligt til ASTM E55 WK15778-standard for rengøringsprocesser og validering og har udgivet relaterede artikler som medforfatter af "Pharmaceutical Engineering", "Pharmaceutical Online" og "Biotechnology Online". Før han startede i Ecolab, arbejdede Thomas i medicinal- og fødevareindustrien.